kategoriassa Foodlover

Lohimoussekakku on minun mielestäni voileipäkakuista parhain. Lohimousse tuoksuu aivan mahtavalle ja leipä ei ole vettynyt liikaa, vaikka tarjoiluaika vähän syystä jos toisesta pidentyisi. Tarkoitus on tehdä tästä ihanuudesta uudempi versio, toivottavasti saan vielä tämän kesän aikana tämän testattua!

Olen lohimoussekakkua tehnyt muutamaan otteeseen, mutta päivitin tämän alkuperäisen viestin vähän informatiivisemmaksi. Sen verran ihana herkku tämä on, joten siitä on hyvä kirjoittaa muutama sananen!

Lohimoussekakku kuvin

lohimousse

lohimoussekakku

Lohimoussekakku ainein

Pohja:
1 ptk Fazer tummaa leipää
0,5 ptk Real leipää
Leivät voivat myös olla jotain muuta Real leivän vastaavaa. Huomasin että kauppaan oli tullut vastaavia leipiä enemmänkin. Olen myös käyttänyt Saaristolaisleipää, että saadaan vähän rannikkoseudun leivän makua.
60 g voita
3 rkl maitoa

Täyte:
500 g savustettua lohta (voi olla myös kirjolohta)
20 g kapriksia
(Kannattaa tarkistaa makua ennen kun on kaikki kaprikset lisätty. Kapriksessa on sen verran oma maku, ettei siitä kaikki pidä)
2 ptk tuorejuustoja
(lohi & yritti esimerkiksi)
2 kevätsipulia varsineen
2 dl vispikermaa
6 liivatetta
200 g ranskankermaa
suolaapippuria

Tuorekurkkusalaattia
Smetanaa

Koristeet esimerkiksi:
Tilliä
Tomaattia
Ananaskirsikoita
Sitruunaa

Kokoaminen:
Murusta leipä murusiksi. Sekoita joukkoon sula voi ja maito. Taputtele 24 cm vuoan pohjalle puolet leipämuruista.
Sekoita lohi, sipulit, kaprikset ja mausteet yhteen. Voit sekoittaa sähkövatkaimella nämä yhteen. Lohi on sen verran helposti rikkoutuvaa kalaa, että se on nopeasti palasina. Sekoita ranskankerma ja tuorejuustot joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Liota liivatteet ja kiehauta ne tilkassa vettä. Kaada norona moussen joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se moussen joukkoon.

Sekoita tuorekurkkusalaatti ja smetana yhteen. Levitä leipämurusten päälle osa tuorekukkusalaattiseosta. Kaada puolet moussesta päälle. Tasoita loput leivänmuruista päälle, tuorekukkusalaattiseosta ja taas viimeiseksi loput moussesta. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Koristele ennen tarjoilua!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä