Site icon Tekila's Bakery

Lime-tuorejuustokakku

Lime-tuorejuustokakku on ollut ajatustasolla useamman tovin. Lime-tuorejuustokakku on ihanan houkuttelevan oloinen, vaikka se on poikkeuksellisen värinen, kirkkaan vihreä. Lime mehu ei ole itsessään niin vihreää, mitä limen kuori on, joten se tarvitsee pastaväriä oheen. Viikonloppuna lähti muutamat kakut juhlaan, joten raikas lime-tuorejuustokakku oli oikein hyvä lisä suklaakakun kaveriksi.

Alkuperäisenä ideana oli tehdä passion-vaniljatuorejuustokakkua, mutta passionpyre oli loppunut tukusta. Passioneista mehun puristaminen on sen verran työlästä, joten lime-tuorejuustokakku idea oli ideana paljon parempi tähän tilanteeseen.

Lime-tuorejuustokakku

Lime-tuorejuustokakun ohje 22 cm irtopohjavuokaan

Pohja:
200 g digestive keksejä
80 g voita

Täyte:
400 g tuorejuustoa
100 g creme francea
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
6 liivatetta
2 dl vispikermaa

Murusta keksit palasiksi ja sulata voi joukkoon. Sekoita kaikki tasaiseksi ja taputtele irtopohjavuokaan.

Laita kattilaan kuohukerma ja vaniljatanko. Kiehauta kuohukerma ja jätä maustumaan kannen alle 15 minuutiksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Ota vaniljatanko pois kermasta ja lämmitä kerma uudemman kerran. Laita liivatteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja creme france ja lisää joukkoon sokeri. Kaada kerma-liivate joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Nostele kerma joukkoon ja kaada tuorejuustoseos irtopohjavuokaan.

Lime-kiille

2,5 dl lime mehua
2 liivatetta
noin 0,5 dl sokeria (oman maun mukaan)Vihreetä elintarvikeväriä

Liota liivatteet ja sulata ne tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita liivatteet norona lime-mehuun. Sekoita joukkoon sokeria oman maun mukaan, jätä kiille vähän happamaksi. Sekoita joukkoon vihreetä elintarvikeväriä.

Kaada kiille hyytyneen kakun päälle lusikan avulla.

 

Exit mobile version