Liivatteeton suklaamoussekakku on samettisen pehmeä ja sopivan tuhti moussekakku.
Testasin viikonloppuna ajan kuluksi uusia reseptejä ja tämä liivatteeton suklaamoussekakku yllätti positiivisesti. Onneksi tämä jäi kotikakuksi, sen verran taivaallinen kakku tämä oli. Suklaamoussekakku on vaivaton tehdä ja se jähmettyy nopeasti jääkaapissa suklaan avulla, niin siitä pääsee pian maistamaan palasen!
Liivatteeton suklaamoussekakku
Liivatteeton suklaamoussekakku on aineiltaan hyvinkin yksinkertainen. Pohjassa on voita ja Oreo keksejä. Moussessa on kermaa, tuorejuustoa, suklaata ja sokeria. Sokeria harvemmin lisään mousseihin, mutta kyllä se mukavasti taittaa vähän happaman tuorejuuston makua.
Lue resepti ja vinkit tämän nopean kakun tekoon ->
Suklaana valitsin Callebautin 54% tumman suklaan, jota laitoin 2/3 osaa ja loput 1/3 osaa laitoin maitosuklaata.
Tuorejuustoksi valitsin Philadelphian tuorejuuston, sen normaalin version. Kevytversiot eivät sovellu leivontaan. Jos käytät jonkun muun merkin tuorejuustoa, tarkista että suolapitoisuus on alle prosentin. Esimerkiksi Valion maustamattomassa tuorejuustossa on muistaakseni prosentin verran suolaa. Se maistuu läpi täytteen.
Ainekset
- 15 Oreo keksejä
- 35 g sulatettua voita
- * 200 g kuohukermaa
- * 75 g tomusokeria
- * 2 tl vaniljaesanssia
- * 400 g tuorejuustoa
- * 60 g sokeria
- * 150 g sulatettua tummaa suklaata, osa voi olla maitosuklaata
Ohje
- Vuoraa 16-18 cm irtopohja vuoan pohja leivinpaperilla.
- Murskaa Oreo keksit palasiksi ja sulata voi. Yhdistä toisiinsa ja taputtele keksimurua pohjalle ja renoille. Nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
- Täyte:
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vanilja, vatkaa vaahdoksi.
- Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen.
- Toisessa astiassa vatkaa tuorejuusto ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vähän jäähtynyt suklaa. Kääntele kerma joukkoon. Kaada taikina keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin.
Liivatteeton suklaamoussekakku kannattaa tehdä päivää ennen tarjoilua. Se säilyy kyllä jääkaapissa hyvin peitettynä useamman päivän. Tein itse tämän testikakun sunnuntaina ja sitä syötiin vasta keskiviikkona. Kunhan tuorejuusto ja kerma on vain pitkällä päiväyksellä, voi kakkua säilöä jääkaapissa useamman päivän. Voit myös pakastaa kakun huoletta, kunhan vain peität sen asianmukaisesti ettei kakku kuivahda pakkasessa.
Koristeluun panostettiin tällä kertaa vain vähän, mutta siitähän tuli oikein näyttävä! Sulatin noin 2 ruokalusikallista suklaata minigrip pussissa kuumassa vesihauteessa. Leikkasin pussiin pienen reiän ja sillä vedin edestakas viivoja kakun reunaan. Päälle laitoin yhden Oreo keksin murut ja mustia nomparelleja.
Haluatko kokeilla jotain vastaavaa reseptiä?
Vastaavia moussekakkuja minulla on blogissani jo muutamia.
Esimerkiksi tämä suklaamoussekakku on tehty vähän eri lailla, siihen tulee kananmunaa joka tuo omaa kuohkeutta mousseen.
Entäpä triplasuklaamoussekakku? Siinä varmasti tyydytetään paantuneemmankin suklaaperson makuhermot.
Onko Baileys likööri suosikkiliköörejäsi? Se taipuu aivan mahtavasti moussekakkuun, kokeile sitä!
Kokeilitko jotain reseptiäni? Muistathan jakaa kuvan sosiaalisessa mediassa hastagilla #tekilasbakery niin näen ne helposti!
Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!