Site icon Tekila's Bakery

Leijona sokerimassakoriste kakkuun

Leijona sokerimassakoriste on ollut viime aikoina pyydetty koriste täytekakkujen koristeeksi. Samainen leijona sokerimassakoriste on myös lähtenyt kuljetettuna Kuopioon, josta nyt teille teen ohjeet. Leijonakoristeen tekeminen vie muutaman päivän, jos antaa rauhassa kropan kuivua ennen pään laittoa paikalle. Kuivumisen kesto riippuu myös minkälaista sokerimassaa tekemiseen käytetään.

Leijona sokerimassakoriste, näin onnistut

Leijona sokerimassakoristeen teossa kannattaa huomioida aika. Eli en suosittele koristeen tekoa saman päivän aikana koristeltavaan kakkuun. Leijonan pää on sen verran painava, että se painaa kostean sokerimassasta tehdyn vartalon muodottomaksi.

Ohjeet ja vaihekuvia leijonakoristeen tekoon

Tarvikkeet

Leijonan vartalon teko

Tässä tapauksessa käytin sokerimassan ja kukkamassan sekoitusta, koska koristeen tuli kuivua vähän nopeammalla aikataululla ja tahdoin sen kestävän vähän paremmin mahdolliset tärinät ja kolhut mitä matkalla Kuopioon voi tapahtua.

  1. Ensiksi tein vartalon vaaleanvihreästä sokerimassasta. Tee vartalosta vähän soikio ylöspäin mentäessä. Tein vartalon sen pituiseksi, että cocktail tikusta jäi vähän näkymään yläosaan. Tähän kiinnitetään pää.
  2. Tee vartalon etuosaan valkoinen korosteväri
  3. Muotoile jalat, tee niistä aika ohuet että leijonasta tulee sopusuhtainen. Pyöristä jalkojen reunoja sokerimassatyökalulla.
  4. Tee etutassut sokerimassan palasista, paina viillot varpaiden kohdalle sokerimassatyökalulla.
  5. Tee takajalat sokerimassasta.
  6. Tee takajalkoihin tassut, paina viillot varpaiden kohdalle.

Jätä vartalo kuivahtamaan seuraavaan päivään. Voit pään tehdä myös osittain valmiiksi odottamaan seuraavaa päivää.

Laita vartalon taakse paperia ja esimerkiksi sokerimassaväri purkkeja tukemaan leijonaa, että se pysyy suorassa.

Leijonan pään teko

  1. Hahmottele pään koko sokerimassata oikean kokoiseksi, voit laskea sen varovasti hetkellisesti vartaloon kiinni jotta näet onko se oikean kokoinen.
  2. Leikkaa leijonan poskia varten valkoiset pyöreät ympyrät. Silmiä varten pienemmät.
  3. Paina päähän sokerimassatyökalulla pienet kolot silmiä varten, laita valkoinen sokerimassa silmän painaumaan.
  4. Laita pienempi musta sokerimassan palanen valkoisen silmän päälle. Tee suun kohdalle valkoinen sokerimassan palanen, johon voit painaa reiän, niin että vihreä vähän loistaa läpi sokerimassatyökalulla.
  5. Laita naaman yksityiskohdat paikalleen elintarvikeliimalla.

Jätä pää kuivumaan esimerkiksi elintarvikeväripurkin päälle.

Leijona sokerimassakoriste, viimeistely

Kokoa koriste seuraavana päivänä, tai vaikka sitä seuraavana jos koristeen teolla ei ole kiire.

  1. Tee ruskeasta sokerimassasta tasainen kaulittu massa. Painele tyllalla ympyröitä ja paina niitä vähän kolmion muotoon.
  2. Liimaa elintarvikeliimalla kolmiot leijonan harjaksi. Käytä säästellen elintarvikeliimaa, silloin se pysyy paremmin paikallaan.
  3. Pää on hyvä kiinnittää vartaloon siinä vaiheessa kun laitetaan leijonan harjan alaosaa.
  4. Tee korvat sokerimassasta ja laita paikalleen.

Lopuksi tee häntä leijonalle. Tässä tapauksessa laitoin sen lähes koko matkalta kiinni vartaloon, jotta se pysyisi matkustamisen paikalleen.

Tein myös extra varmistuksen leijonanharjaan ja laitoin taakse ohuen sokerimassasoiron. Tämä ei ole pakollinen, mutta se ei koristeessa näy, joten varmuuden varaksi sen voi tehdä.

Tähän korsteeseen pyydettiin leijonalle tuttia suuhun. Tein tämän kahden eri tyllan avulla. Ensiksi tein isomman ympyrän, keskelle pienemmän ympyrän. Liimasin nämä yhteen. Sitten tein hopeasta kapean soiron, jonka kiinnitin pienemmän ympyrän alareunaan esittämään tutin kahvaa.

Exit mobile version