Site icon Tekila's Bakery

Kirsin päivän kunniaksi marjaisaa brita-kakkua!

Nimpparipäivän kunniaksi piti tottakai tehdä kakkua! Kakuksi valikoitui nopsasti tehtävä brita-kakku. Väliin valitsin rahkat ja tuoreat marjat!

Pohja 20 cm ja 22 cm irtopohjavuokiin:
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
2 valkuaista
1 ,5 dl sokeria
mantelilastuja

Täyte:
2 dl laktoositonta kermaa
2 prk vaniljarahkaa
2 tl vaniljasokeria
marjoja

Laita irtopohjavuokiin leivinpaperit pohjalle. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Laita keltuaiset yksitellen joukkoon. Vatkaa jokaisen keltuaisen jälkeen taikina tasaiseksi. Laita jauhoja ja maitoa vuorotellen taikinaan ja vatkaa hyvin. Kun taikina on valmista levitä se kahdelle irtopohjavuoalle tasaisesti. Laita uuniin ja paista noin 10 minuuttia.

Tee odotellessa marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi ja kiiltaväksi kovaksi vaahdoksi. Kun pohja on ollut 10 minuuttia uunissa levitä marenki pohjien päälle ja nosta uuniin takaisin 15 minuutiksi. Laita haluttaessa mantelilastuja päälle.

Kun pohjat ovat valmiina vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon kaksi purkkia vaniljarahkaa. Tarkista maku. Tarvittaessa lisää vaniljasokeria. Pilko marjat palasiksi.

Levitä pohjan päälle täytettä ja ripottele marjoja päälle. Laita toinen pohja päälle ja siihen loput täytteestä ja marjoista.

 

Exit mobile version