Tuli extrempore pyyntö tehdä sunnuntaiksi kaksi voileipäkakkua. Ei ollut suurempaa iltaohjelmaa, joten suostuin!
Savulohivoileipäkakku
Kinkkuvoileipäkakku Laktoositon ja gluteeniton.
Pohja:
Kinkku 2 pkt Pirkka Gluteeniton paahtoleipä
Savulohi 1 pkt Pagenin jätti paahtoleipää
Kostutus:
Kinkku 3 dl kasvislientä
Savulohi 3 dl kalalientä
Täytteet:
320 g kinkkua
80 g kevätsipulia
ruohosipulia
1 pkt yrtti tuorejuustoa
100 g creme francea
pippuria
suolaa
1 paprika
1 prk tuorekurkkusalaattia
100g Creme Francea
350 g savulohta
50 g kaprista
80 g kevätsipulia
1 ptk yritti tuorejuustoa
100 g Creme Francea
pippuria
suolaa
1 prk tuorekurkkusalaattia
100g Creme Francea
50g Remouladea
Kuorrute molempiin yhteensä:
1 prk yrtti tuorejuustoa
150 g creme francea
2 dl vispikermaa vatkattuna
50 g maustamatonta tuorejuustoa
Koristeet:
Kurkkua
Kinkkua
Ruohosipulia
Tilliä
Tomaattia
Salaattia
Omat kommentit:
Ensimmäistä kertaa tein gluteenittomasta leivästä voileipäkakun. Hetken piti jo miettiä mistä ne löytyy kaupasta. Kallista oli mutta niin leipämäistä kun voi vaan olla! Ainoa ero minkä huomasin oli, että leivät oli vähän kuivempia, mutta kostutusta ei mun mielestä tarvinnut normaalia enempää. Kostutus aiheutti, että leivät muuttu vähän “limasiksi”, mutta ei niitä sellaisenaan syödäkkään.
Koristelut tulivat ihan päästä vauhdin tiimellyksessä…