Site icon Tekila's Bakery

Kesäinen hääkakku – Vinkkejä helteestä selviytymiseen!

Tänä vuonna tekemäni hääkakut ovat olleet pieniä. Tämäkin kakku jatkaa perinnettä, vain pieni 20 cm halkaisijaltaan oleva hääkakku. Juhliin lähti muitakin kakkuja kyllä, mutta niistä enemmän myöhemmin.

Kesä on ollut viimeisen parin viikon aikana todella tukala kakuntekijöille. Kermapursotuksia ei voi kuvitella edes villeissä unelmissakaan. Sokerimassakakkujen kanssa saa myös olla todella varovainen. Kylmäkallet ovat olleet kovassa käytössä niin kakkualustana kun turvana kuljetuksilla. Kirjoituksen alaosassa on omia vinkkejäni selviytymään täytekakun teosta kovilla helteillä.

Kesäinen hääkakku

Kesäinen hääkakku on tehty 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Hääkakun pohja on porkkanakakkua. Porkkanakakku sopii ihanasti kesäiseen hääkakkuun pohjaksi. Porkkanakakku pysyy myös hyvin kasassa ja kakusta saadaan tehtyä korkeampi ilman tukia.

Kesäinen hääkakku sai väliinsä valkosuklaamoussea. Porkkanakakku on jo itsessään aivan taivaallista, joten se ei tarvitse mousseksi mitään vahvaa makua. Valkosuklaamoussea voi kyllä maustaa esimerkiksi vadelmilla, jotka sopivat hyvin joukkoon. Tällä kertaa jätin vadelmat pois.

Koristeeksi tein yksinkertaisia kukkia muutamin lehdin. Kukat on tehty muotin avulla, käytin kolmea erikokoista muottia ja kokosin kukat yhteen. Kukat on myös tomutettu keltaisella tomuvärillä. Keskellä on sokerihelmiä. Lehdet on tehty myös muotilla, jolla voidaan painaa lehden suonet sokerimassaan. Helmireunus on myös tehty muotilla, näin kesähelteellä se tuotti kyllä tuskaa!

Vinkkejä kakun kokoamiseen helteellä

Helteellä on hyvä huomioida muutamia asioita jos teet täytekakkuja.

Vinkit ovat omia kokemuksiani ja vinkkejäni, joten tarkista niiden sopivuus sinun tapaasi tehdä täytekakkuja!

Exit mobile version