Site icon Tekila's Bakery

Kakunkoristelun SM-kisat lähestyvät

Kakunkoristelun SM-kisat lähestyvät! Alkukarsinnat ovat jo kovalla tohinalla käynnissä. Kakunkoristelun SM-kisat ovat tarkoitettu kotileipureille jotka ovat hurahtaneet kakkujen tekoon ja koristeluun. Alkukarsintaan voi osallistua vielä tämän kuun loppuun asti. Kakkukuva jolla kisaan osallistutaan pitää olla kokonaisuudessan syötävää.

Mietin, että osallistuisin itsekkin kisoihin mutta en ole vielä päättänyt asiasta tarkemmin. Menisin sääntöjen puitteissa kotileipurista. Näin pienen vilauksen kisakakuista, joita on esillä kisasivuilla  ja voin kertoa taso on kova!

Hääkakku punaisin kukin

Hääkakkuja on mukava tehdä, mutta mieluusti teenkin vain yhden tai kaksi kesässä. Hääkakun tekeminen on stressaavaa puuhaa ja yleensä ne on kooltaan liian isoja kokonaisuuksia minun tehtäväkseni. Tällä kertaa projekti oli sopivan kokoinen ja tuli sopivaan aikaan, että ehdin keskittymään vain tähän projektiin.

Tässä hääkakkuprojektissa pääsin kokeilemaan Unelmakakut.fi sivuston tuotteita, joka on myös Kakunkoristelun SM-kisojen järjestäjä. Olettehan käyneet tutustumassa jo heidän tuotteisiin?


Hääkakku oli kooltaansa noin 35 hengen hääkakku. Sainkin tiedon morsiusparilta, että kakusta jäi vielä aamuksikin herkkupalat, joten kooltaan kakku oli siis täydellinen. Hääkakun pohjina oli 24 cm ja 18 cm kaakaoiset sokerikakkupohjat. Täytteeksi laitoin vaniljamoussea ja aprikoosihilloa. Toiseen väliin maitosuklaamoussea.

Hääkakun koristelu Unelmakakut.fi tuotteilla

 

Unelmakakut.fi maahantuo Italialaista WonderCakes merkkiä. Olen tutustunut WonderCakes tuotteisiin jo aiemminkin ja pitänyt niitä laadukkaina. Nyt pääsin vasta tutustumaan käytänössä tuotteisiin. Silikoniset muotit ovat todella laadukkaita ja helposti puhtaana pidettäviä. Sokerimassa on taas vaatii alkuunsa vaivausta paljonkin, että sen saa pehmitettyä kakun kuorrutusta varten. Kunhan vain sitkeästi kaulii sokerimassaa, palkitsee se lopussa.

Tässä hääkakkuprojektissa tutustuin enimmäkseen kukkien tekoon tarkoitettuun sokerimassaan, jota kutsun itse englanninkielisellä nimellä Gum paste. Sekoitin Gum pastea 50 / 50 suhteella sokerimassaan ja sain todella hyvää kukkamassaa. Kukkamassa pysyi kosteana ja käsiteltävänä pitkään. Välillä sitä piti kaulia takaisin pehmeäksi, mutta se on normaalia muillakin merkeillä. Muotilla leikaten sain erittäin siistireunaisia terälehtiä leikattua. Jollain gum pasteilla reunat repeytyvät niin, että viimeistelemiseen menee turhaa aikaa. Unelmakakut.fi kukkien tekoon tarkoitettu sokerimassa kuivui kesän kuumimpaankin aikaan päivässä sellaiseksi, että sain sen tomutettua oikean sävyiseksi.

Tämä blogiviesti on tehty yhteistyössä Unelmakakut.fi sivuston kanssa.

Exit mobile version