Otson syntymäpäiville lähti sunnuntaille toinen kakku. Otso oli ollut viime viikonloppuna Turussa käymässä ja ihastunut matkalla olleisiin tunneleihin, mitä onkin monta matkan aikana. Tästä sain idean sunnuntaiseen täytekakkuun. Kaksikerroksinen kakku, jossa kiertää junarata ja se menee tunneliin. Kakusta tuli näyttävä, mutta yksi oleellinen unohtui…
Kaksikerroksinen junaratakakku
Junaratakakku sai pohjikseen 24 cm ja 15 cm vuokaan tehdyt kaakaoiset sokerikakkupohjat. Täytteenä tehtiin ihanaista tummasuklaamoussea ja valkosuklaamoussea. Väliin laitoin myös appelsiinimarmeladia. Tein tarkoituksella ylemmästä kakusta korkean, jotta kukkalat saadaan mahdollisimman korkeaksi.
Junaratakakun koristelu
Junaratakakun koristelu oli suurelta osin uutta ja ihmeellistä. Tällä kertaa leikkasin 24 cm halkaisijaltaan olevasta kakusta yhden reunan viistosti alaspäin, niin että sain sen mäeksi. Päällyskakun laitoin mahdollisimman reunalle, joka kostautui lopussa. Kakku oli yläosastaan vinossa tarjoilutilanteessa, vaikka laitoin tueksi kolme tukikeppiä. Suomalaiset kakut eivät vain ole suunniteltu niin massiivisiksi koristekakuiksi mitä Amerikassa on tapana tehdä. Tämän toki voi tehdä vähän erilailla, tiedämpä nyt miten teen sen ensi kerralla!
Koristeluun käytin varmaan kilon verran sokerimassaa. Vihreä osa kannattaa kaulia isoksi, paljon isommaksi mitä normaali 24 cm kakku tarvitsisi, jotta tuon mäen pystyy tasoittamaan hyvin yhdellä sokerimassan palasella. Samaa vihreetä tummensin omenapuun lehtiä varten. Junaradan tein mustasta sokerimassasta, samoin tunnelin. Tunnelin reunuskiven väritykseen laitoin oheen harmaata. Kylttiin laitoin Turun nimen ruotsiksi, ihan vain sen takia että nimi oli näin lyhyempi. Kakun päälle suunnittelin ison luvun 2, mutta sitä en saanut laitettua pystyyn. Yksinkertaisesta syystä, kakku ei mahtunut enää jääkaappiin! Jätin numeron pilvien keskelle tasaisena.
Kakun reunat pursotin vihreällä sokerikreemillä, johon käytin ruohonpursotustyllaa.
Tosi kiva koristelu. 🙂 sokerikakkupohjasta on vaikea koota kerroskakkua joskus. Itse koitan aina tehdä voikakkupohjan. Mut eipä tässä pieni vinous haittaa. 😉
Tuo voisokerikakkupohja olisi kanssa ollut kyllä hyvä ratkaisu tähän tilanteeseen! Pitääpä muistaa se ensikerralla. Vinous ei onneksi haitannut, muuta kun tekijää!