Tänään lähden New Yorkin lomalle, joten viikkoon blogissani ei todennäköisesti ole mitään uutta postausta. Kannattaa siis suunnata katsomaan matkani tapahtumia Instagramiin, Twitteriin tai Facebookkiin. Sosiaalinen media on kovassa käytössä muutenkin, mutta näin lomalla vielä varmasti sinne laitan paljon kuvia! Ostin Sonyltä pienen objektiivin kokoisen kameran matkalle mukaan, jos sen avulla saisin parempia kuvia matkalta!
Ja takas aiheeseen! Itseilkimys täytekakku tilattiin minulta kuukausia sitten. Ehdin henkisesti jo valmistautumaan, että juuri ennen lomaa on vielä tälläinen mukava kakkuprojekti pakkaamisen keskellä. Pientä tuskaa ja hankaluuttahan se toi tällä kertaa. Olen jostain syystä stressannut kaikista asioista tässä viimeisen kahden viikon aikana. Olin aika räjähdysherkkä tuossa eilen vielä. Nyt alkaa jo helpottamaan, kun on suuremmat työt saatu pois päiväjärjestyksestä.
Itseilkimys 3D täytekakku
Lue lisää miten itseilkimys kakku tehtiin ->
Itseilkimys kakun pohja ja täyte
Itseilkimys 3d täytekakku tehtiin supersuklaisiin kakkupohjiin. Ohjeena käytin Suklaapossun kehuttua suklaapohjaa, joka on todentotta hyvä! Olen ollut kriittinen pohjien kanssa mihin laitetaan sulaa suklaata, kun se tavanomaisesti kovettaa pohjan ja siitä voi herkästi tulla kuiva. Tällä ohjeella pohja oli erittäin mehukas vieläkin. Laitan reseptin myös omaan blogiini vähän muokattuna kunhan palaan lomalta.
Tein pohjan kahteen 18 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Leikkasin pohjan kolmeen osaan.
Itseilkimys kakun täytin maitosuklaamoussella jonne läträsin isosti Baileys likööriä. Laitoin noin 4-7 senttiä suoraan sulaan suklaaseeen sulatusvaiheessa ja sitten vielä liotin liivatteet noin desiin Baileys likööriä. Liivatteiden kanssa kiehautin baileyksestä alkoholin pois, ettei siitä tule liian tujua. Tarkoitus ei ole tehdä kakusta alkoholikakkua.
Kakun kokoaminen
Kokosin Itseilkimyskakun niin, että tein kaksi kakkua jotka nostin päällekkäin. Päälimmäisen kakun ylimmän pohjan jätin kaarevaksi, jotta sain kakusta jo luonnostaan vähän kaarevan päältä päin.
Kakkujen väliin laitoin vähän sokerikreemiä, jotta sain ne pysymään tiukasti yhdessä. Tarkoituksenani oli työntää vielä grillitikku kakkujen läpi, mutta unohdin sitten tämän kakkuja täyttäessä. Toki pahviin olisi pitänyt tehdä reikä tätä varten.
Kuorrutin kakun isosti sokerikreemillä, jotta sain siitä tasaisen. Päälle laitoin normaalia enemmän kreemiä, että sain siitä vielä vähän enenmmän kaarevan. Minulla ei ollut tällä kertaa varaa leikata kakusta kaarevampaa, koska se oli jo omaan silmääni liian matala jo alkujaan.
Kakun koristelu
Keltainen sokerimassani oli epähuolimattomasti pakattu, joten sen kaulitessani huomasin että tämä ei tule onnistumaan. Sokerimassa repeili jo kaulitessa vaikka kuinka sitä lämmitin. Onneksi valkoinen sokerimassa ei käyttämällä lopu, joten eikun värjäämään. Onneksi minulta löytyi vahvan keltaisen väristä pastaväriä, että sain värjättyä massan oikeasti keltaiseksi. Enkä pastellinsävyiseksi vaaleankeltaiseksi.
Kun keltainen massa oli kaulittu, nostin sen kakun päälle ja tasoitin vähän kerrallaan joka suunnasta. Sokerimassan tarkoitus ei ollut mennä ihan alustaan asti, vaan leikkasin sen niin että tulevat housut peittävät kakun reunan.
Housut värjäsin useasta eri sinisestä sokerimassasta, nämä hetket on hyviä paikkoja laitella kaikki sinisen sävyiset jämämassat yhteen ja tarvittaessa syventää väriä pastavärillä.
Muut yksityiskohdat tein yksitellen kakkuun. Henkselien laittaminen symmetrisesti oli kyllä haastava työ, mutta kunhan vain edestäpäin on hyvin niin olin tyytyväinen. Silmäkin jäi aluksi liian pieneksi, mutta onneksi mieheni sattui sopivasti tulemaan kotiin ja katsoi kakkua. Toinen meistä sentäs on nähnyt leffatkin tästä aiheesta. Onneksi silmää oli helppo isontaa.