Maailmalla ollaan kehitelty lähestulkoon jokaiselle asialle oman päivä, tänään on suklaakakulle suunnattu oma päivä. Tämä suklaakakku lähti muutama päivä sitten työkaverini 50 vuotis synttärikakuksi. Toisena kakkuna oli possu, joka löytyykin jo blogistani.
Suklaakakkuohje löytyy Linda Lomelinon Taivaalliset Täytekakut kirjasta, jonka ostin Stockan alemyynnistä vaivaisella 10 eurolla. Sain myös Lindan uusimman kirjan joululahjaksi, mutta se on ruotsinkielinen. Onneksi se ei haittaa kuvien katsomista. Reseptien kanssa pitää käyttää goole-translatoria.
Espresso-suklaakakku
Suklaakakkupohja tehdään kahteen 15 cm vuokaan. Vuokina voi käyttää myös 16cm halkaisijaltaan olevia vuokia.
75 g voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl soodaa
2 3/4 dl sokeria
2 keskikokoista munaa
2 1/4 dl maitoa
1 1/2 dl vahvaa kuumaa kahvia
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota tai laita leivinpaperit kahteen vuokaan.
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Siivilöi jauhot, kaakaojauhu, leivinjauhe ja sooda yhteen. Lisää muut aineet ja vatkaa pari minuuttia kunnes taikina on tasaista.
Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista noin 20-30minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ennen kumoamista ritilälle.
Kuorrute väliin ja päälle
200 g tummaa suklaata (70%)
300 g huoneenlämpöistä voita, normaalisuolainen
3 1/2 – 4 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhoa
1 vaniljatangon siemenet
4 rkl espressoa
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauho vähän kerrallaan. Laita lopuksi joukkoon vaniljatangon siemenet ja espresso. Vatkaa tasaiseksi kiiltäväksi kuorrutteeksi.
Suklaakakun kokoaminen
Leikkaa suklaakakkupohjat kahteen osaan, niin että sinulla on tasaisia kakkupohjia neljä kappaletta. Levitä ensimmäisen kakkupohjan päälle ohut kerros kuorrutetta. Nosta toinen pohja päälle ja toista niin monesti kun kakkupohjia on. Levitä kakun ympärille ohut kerros täytettä ja nosta kakku jääkaappiin 20 minuutiksi jähmettymään. Levitä loput kuorrutteet kakun päälle ja tasoita. Vedä lusikalla alhaalta ylöspäin vanat, koko kakun ympäri. Koristele nomparelleillä tai muilla halutuilla aineilla.