Lauantaina perinteisesti meillä tehdään kotona aamiaiseksi vohveleita, pannukakkuja tai lettuja. Useimmat reseptit on löydetty Pinterestistä ja muokattu vain suomalaiseen makuun sopiviksi. Ensimmäistä kertaa tein Ilmavat amerikkalaiset pannukakut, oikeastaan en ole vielä koskaan tehnyt ihan perinteisiäkään amerikkalaisia pannukakkuja. Näistä tuli todella ilmavat ja ovat munattomia, maidottomia eli vegaanisia pannukakkuja. Jauhoja näihin ilmaviin pannukakkuihin menee sen verran vähän, että en näe syytä miksei nämä kääntyisi myös gluteenittomiksi. Testaan gluteenittomankin version vielä tulevaisuudessa.
Ilmavat amerikkalaiset pannukakut
Ilmavat amerikkalaiset pannukakut ovat nimensä mukaisesti ilmavia. Taikinaa tehdessä epäilin suuresti, että miten tästä pitäisi ilmavaa tulla. Taikina tuntui lähinnä lettutaikinaa vastaavalta nesteeltä. Kun taikina oli valmis ja annostelin sitä pienelle vaaleanpunaiselle blinipannulle alkoi taikinassa tapahtumaan ihmeitä. Lämpö herätti leivinjauheen elämään ja letusta alkoi muodostumaan pannukakku!
Lue resepti ->
Reseptistä tulee pannusta / annostelusta riippuen 5-6 pannukakkua. Tämä on vähän liikaa yhdelle hengelle, mutta tiukasti liian vähän kahdelle. Jos aamiaisena on tarjolla muutakin, niin kyllä tämä määrä kahdelle riittää.
Ainekset
- 45 g täysjyvä vehnäjauhoja
- 55 g vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl kanelia
- 3 rkl vaahterasiirappia
- 1 tl omenaviinietikkaa
- 125 g mantelimaitoa
- 2 rkl öljyä (tai esimerkiksi kookosöljyä
Ohje
- Yhdistä aineet yhteen.
- Sekoita kunnes kaikki ovat hyvin sekoittunee.
- Lämmitä pannukakkupannu (esimerkiksi blinipannu) pienellä lämmöllä lämpimäksi.
- Käytä paistaessa öljyä.
- Laita taikinaa pannulle noin 2/3 dl, käytin itse pientä kauhaa apuna.
- Paista noin 20-30 sekunttia per puoli.
Pannukakut ovat parhaimmillaan esimerkiksi vaahterasiirapin kanssa. Siirappina voi käyttää myös muitakin, jos vaahterasiirappi ei maistu. Esimerkiksi taatelisiirappi, hunaja tai jokin muu.
Pannukakkujen kanssa sopii tuoreet tai pakastetut marjat, hedelmät, pähkinät, jogurtti ja rahka.
Näitä pannukakkuja en välttämättä suolaisten asioiden kanssa tarjoaisi. Korkeintaan ehkäpä rapea pekoni sopisi oheen.
Vuoden 2016 kesän viimeisenä päivänä ennen lentokentälle ajamista kävimme Malibu pierillä aamiaisella. Siellä söimme amerikkalaisia pannukakkuja pekonilla ja marjoilla. Oli muuten aivan taivaallisia. Ruokapaikan edessä kohisi aallot Malibu pierin rakenteita vasten. Ihana paikka syödä rauhassa aamiaista ja rentoutua ennen pitkää lentomatkaa.
Blogistani löydät myös muitakin vohvelireseptejä jotka on nopea tehdä.
Lue resepti: Kauravohvelit
Lue resepti: Gluteenittomat, maidottomat, munattomat rapeat vohvelit
Seuraa Tekila’s Bakerya Facebookissa, Pinterestissä ja Instagramissa.
Mitä mieltä olit pannukakkureseptistä, hitti vai huti? Jätä kommentti!
Kiva ohje! Just tarviisinkin maidotonta pannariohjetta. En ole itse vielä innostunut pannareiden, pekonin ja vaahterasiirapin yhdistelmästä. Olen sen verran tuore pekonin ystävä, että tämä makuyhdistelmä varmaan vaatii vielä totuttelua. Pannukakut ovat kyllä ihan paras aamiainen! Vaahterasiirapin kanssa ovat aivan ihania. Pitää seuraavaksi kokeilla taatelisiirapin kera :).
Ihanaa löytää vegaanisten pannakakkujen ohje! Sen lisäksi, että nämä näyttävät todella houkuttelevilta, olen iloinen siitä, että näitä aineita taitaa löytyä lähes aina kaapistamme. Eli voin ottaa jälleen kerran askeleen vegaanimpaan suuntaan 🙂
Mielenkiintoinen resepti kun ei ole muniakaan lainkaan. Täytyypä kokeilla joskus, kun aineet mantelimaitoa lukuunottamatta löytyvät aina keittiöstä. Mantelimaidon voi varmaan korvata taviksella?
Oioi!! Mäkin haluan lauantaiaamuisin pannareita, vohveleita tai lettuja. Ihana perinne 🙂
Vielä kun on rauhalliset lauantai aamut, onnistuu tämä perinne. Saa nähdä kestääkö perinne miten kauan 🙂
Voi korvata muullakin nesteellä. Minulla on vain mantelimaitoa aina kaapissa. Toimii smoothiessa, kahvissa, pannareissa ja vaikka missä.
Munattomat pannarit tai vohvelit ovat minun mielestäni niin paljon parempia. Todella, aineet on ihan yksinkertaiset 🙂
Pannukakut on toden totta toimiva aamiainen. Niin monimuotoisia ja täytteen saa vaihtaa mieltymyksien mukaan.
Näyttävät todella herkullisilta ja ilmavilta nimenomaan.
Täytyisikin joskus yllättää mieleni näillä pannareilla. Hän rakastaa juuri tuota pekoni-vaahterasiirappi-jenkkipannariyhdistelmää.
Tuntuu, että tuo taikina teki ihmeitä paistaessa. Sen verran lirua oli verrattuna lopputulokseen.
Kunhan pekoni on vain rapeaa, se sopii pannareiden kanssa hyvin!
Keveän ja herkullisen näköiset!
Olen ihan koukussa amerikkalaisiin pannareihin, juuri niiden kuohkeuden vuoksi. Vegenä en ole niitä tehnyt, kiva kokeilla joskus näitäkin.
Näistä saa juuri niin keveitä mitä itse haluaa tehdä! Helposti voi vielä vähän pihistellä vaahterasiirapista ja vaihtaa jauhoja terveellisemmäksi.
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!
Mulle ei jotenkin mene edelleenkään päähän, että miten lettutaikina pysyy kasassa ilman munia tai jotain kananmunan korviketta (chiasiemeniä tai jotain), mutta hyvin se näyttää onnistuvan 😀 Täytyy joku päivä vielä uskaltaa kokeilla
Hyvän näköiset pannarit ja hienot kuvat!
Mun mielestä munattomat vohvelit on paljon paremman makuisia, varsinkin jos vohveleita / pannareita tekee enemmän ja jälleenlämmittää ne. Munalliset maistuu jotenkin pahville. Suosittelen testaamaan 🙂
Kiitos, on aina mukava kun onnistuu kuvaamaan luonnonvalossa hyviä kuvia näin pimeään aikaan!
Upeita kuvia! Nam!
Kiitos, kuvat olivat onnistuneet vaikka pimeää on jo kaikkialla 🙂
No jopas! Tämä resepti sai just korvamerkinnän. Mun kumppani rakastaa tehdä amerikkalaisia pannareita mutta ystäväpiiristä löytyy aika monta vegaania; täytyy kokeilla näitä jollain meidän brunsseista!
Pannukakkulover täällä kuolaa.
Tänään taas tein näitä aamiaiseksi, maittavia olivat!
Kiitos!
Näyttää kyllä just ihanan kuohkeilta, niinkuin jenkkityylisten pannareiden kuuluukin 🙂
Mielenkiintoista lukea miten helposti pannukakut taipuvat vegaanisiksi. Itse syön kaikkea mutta voisihan esim tuota mantelimaitoa näihin testata!
Näin olen kuullu, nämä ovat eka amerikkalaiset pannarit mitä olen koskaan tehnyt.
Mantelimaito on ihan herkkua, käytän sitä päivittäin jossain syömisessä.
Mä yleensä paistan syrnikkejä (tai sen tapaisia), mut joskus voisi kokeilla jotain muutakin. Tää näyttäis herkulta.
Syrnikäs on ihan tuntematon käsite, täytyy tutustua 🙂
Tuleeko tuohon itse taikinaan siis tuo öljy ja vaahterasiirappi, eikä vasta paistamiseen ja tarjoiluun?
Tulee itse taikinaan. Paistamisessa käytän kanssa lirauksen öjyä / voita ja sitten päälle haluttaessa vaahterasiirappia.