kategoriassa Foodlover

Muiden bloggaajien kirjoittamia kirjoja on mukava saada tutkittavaksi ja arvioitavaksi. Arvostan kovasti, että muilla bloggaajilla on mahdollisuus tehdä oma kirja. Minulta ei riittäisi tarinoita kirjaksi asti, tai en ainakaan ole edes ajatustasolta löytänyt sellaista asiakulmaa leivonnan saralta mistä ei olisi jo kirjoitettu pätevää kirjaa. Silti, kun näitä uusia kirjoja lukee huomaan, että niissä on uusia juttuja ja ideoita. Useammat kirjat sopivatkin leivontakirjojeni joukkoon, jollain omalla uniikilla tavallaan.

Herkkuhetkiä – Jälkiruokia sesongin antimista

herkkuhetkiä-2

Yummy Bakerin Annamari Jukkolan kirja Herkkuhetkiä – Jälkiruokia sesongin antimista sisältää erilaisia leivonnaisia ja jälkiruokia sesongin mukaisesti. Kirja on jaettu vuodenaikojen mukana. Vuodenaikojen mukaan jakaminen on toteutettu mukavasti ja selkeästi Herkuhetkiä kirjassa. Sivujen värit vaihtavat väriään vuodenaikojen mukaan ja herkuissa käytetään sesongin mukaisia aineita.

Herkkuhetkiä kirjan kuvat ovat yksinkertaisia, todenmukaisia ja selkeitä. Arvostan todella paljon kirjoja, joissa resepti ja kuva on samalla aukeamalla.

Tutustuin kirjaan hartaudella. Tein merkintöjä mitä kokeilisin kirjasta, mutta en osannut päättää mistä aloittaisin! Kirjasta löytyy tuttuja ja turvallisia makuja ja ohessa vähän jotain uutta ja mielenkiintoista. Tuttuina ja turvallisina oli erilaiset muffinssit, erillaisena taas useammat eri pannukakut. Pannukakut muokkautuvat teemojen mukaan ihanasti ja ne ovat tarvittaessa ruokaisiakin jälkiruokia.

Nopeat aamiaismuffinssit

Tartuin pitkän pohdinnan pohjalta kokeilemaan ensimmäiseksi aamiaismuffinsseja. En ole aamiaiseksi koskaan muffinsseja tehnyt ja nyt huomasin ilokseni, että minulta löytyi lähes kaikki aineet jääkaapista. Aprikoosit vaihtuivat lennosta persikoihin, mutta ajoivat hyvin asiansa!

IMG_8326

Aamiaismuffinssit olivat ihanaa vaihtelua aamiaiselle. Söimme muffinsseja aamukahvin, jugurtin ja hedelmien kanssa. Muffinssit eivät olleet makeita, eivätkä suolaisia. Aluksi oli tunne, että muffinsseista uupuu jotain mutta arvelenkin niiden kuuluvan olevan tälläisiä. Mysli toi ihanan rapeuden muffinssiin ja persikka pehmeyttä sisälle.

Normaalisti muffinssiresepteissä kerrotaan, miten täyteen vuoka täytetään. Näissä ei ollut enkä osannut yhtään arvioida kohoavatko muffinssit miten. Reseptissä niihin lisättiin leivinjauhetta. Täytin muffinssit lähestulkoon piripintaan, eivätkän ne kohonneet yli muffinssinvuoan.

Jugurttiset sitruunakohokkaat

herkkuhetkiä-7

Jugurttiset sitruunakohokkaat tein pääsiäismenun jälkiruoaksi. Kohokkaiden teko on oma taiteenlajinsa ja vähän jännitinkin riittävätkö Annamarin ohjeet kohokkaiden tekoon. Omasta mielestäni kohokkaiden teosta voisi kirjoittaa vaikka kirjan ja suosittelenkin ensikertalaista katsomaan vaikka Youtube videon kohokkaiden teosta.

Kohokkaiden kypsentäminen oli meidän pääsiäismenun kohokohta. Lukitsimme itsemme nelistään keittiöön, ettei vetoa tullut mistään suunnasta uunin lähelle. Istuimme ringissä katsomassa kun kohokkaat kohosivat uuissa.

kohokkaat uunissa-2_Fotor_Collage_Fotor

Hieman huonosta kuvasta näkee, missä kohtaan ollaan kohokkaan kypsennyksessä. n. 10 minuutin kuvan jälkeen pidin kohokkaita noin nelisen minuuttia vielä uunissa. Pinnan kuuluu tulla tasaisesti ruskeaksi ennen uunista nostoa, tässä vaiheessa jos kohokkaan olisi nostanut olisi se raaka keskeltä.

kohokkaat-2

Kohokkaiden oheen ostin jälkiruokaviiniksi Borgo Maragliano La Caliera Moscato D’asti viiniä. Jälkiruokaviini sopi kypsän sitruksisen maun takia sitruunakohokkaiden oheen. Jälkiruokaviinit ovat makeita, joten viini tasapainotti vähän kirpeän kohokkaan makua erittäin mukavasti.

Lopuksi

Herkkuhetkiä kirjasta jäi vielä useat kiinnostavat reseptit kokeilematta, mutta tahdoin pitää tämän kertaisen testin sesongin mukaisesti keväässä. Syksyisestä sesongista löytyi ihanan oloinen viikunasuklaakakku ja pähkinävoi-banaanikakku. Pian onkin syksy, niin nämäkin sesongin mukaiset leivonnaiset pääsevät testiin. Kirjan lopussa oli useampi talvisesongin mukainen resepti lahjoiksi sopivista leivonnaisista.

Onneksi olkoon Annamarille onnistuneesta ensimmäisestä kirjasta. Jään ilolla odottamaan mahdollista toista kirjaa, sinulla on varmasti ideoita jo toiseenkin kirjaan valmiina 😉

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä