kategoriassa Foodlover

Pohja
325 g vehnäjauhoja
400 g sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
3,5 dl ruokaöljyä
2 kpl kananmunia
1,5 dl piimää
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl vanilja-aromia
1 rkl punaista väriä

Sekoita jauhot, sokeri, kaakao ja sooda yhteen. Sekoita erillisessä kulhossa öljy, piimä, munat, etikka, vanilja-aromi ja punainen väri yhteen. Sekoita kaikki yhteen sähkövatkaimella matalalla teholla.

Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan (25 x 25 cm). Paista 180 asteessa ja n. 35 min

Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja nosta jääkaappiin yön yli. Halkaise kakku ja leikkaa se kahtia. Näin saat kakkuun neljä kerrosta.

Tuorejuustotäyte
0.75 g criscoa
110 g suolatonta voita tai 200 g, jos et käytä Criscoa
200 g tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
15 dl tomusokeria

Vatkaa voi ja crisco tasaiseksi. Sekoita tuorejuusto joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi.

Kokoaminen:
Nosta kakkulevyt päällekkäin ja sivele väleihin puolen sentin kerros tuorejuustotäytettä. Tee kakusta noin 13 senttiä korkea. Jos kakku on kohonnut hyvin, voit jättää osan pohjista käyttämättä.

Koverra kakkua alhaalta kapeammaksi, jotta se saa arkun muodon.

Tasoita koko kakku Sokerikreemillä tasaiseksi

Sokerikreemi
350 g suolatonta voita, huoneenlämpöistä
3.5 dl tomusokeria
2 rkl maitoa

Sekoita voi tasaiseksi. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja lisää loraus maitoa tarvittaessa. Vatkaa tasaiseksi.

Kannen voi tehdä jo etukäteen muutamaa päivää ennen. Se säilyy esimerkiksi pakastimessa.

Kansi
3 rkl voita
280 g vaahtokarkkeja
14 dl riisimuroja
nokare voita käsien voiteluun

Sulata voi ja vaahtokarkit mikrossa, ensin täydellä teholla minuutin verran. Sekoita massaa ja jatka kuumentamista 15 sekuntia kerrallaan, kunnes massa on sulanut tasaiseksi. Varo kuumentamasta liikaa kerrallaan, etteivät vaahtokarkit kärähdä. Lisää riisimurot massaan ja sekoita tasaiseksi.

Kumoa massa leivinpaperin päälle ja painele se arkun kannen muotoon (noin 13×23 cm), jotta siihen jää  varaa höyläillä pintaa tasaiseksi. Nosta arkun kansi jääkaappiin jäähtymään. Tasoita kansi veitsen ja raastimen avulla. Viimeistele pinta sokerikreemillä.

Kansi asetetaan kakun päälle vasta viimeisenä. Voit asentaa arkun kannen raolleen kakkuun työnnettyjen sukkapuikkojen (metalliset) avulla.

Koristelu

Puukuvio:
Kakun puupinnat on tehty kokonaisista ruskeista suikaleista. Leikkasin leivinpaperin avulla kakusta sapluunat ja niiden avulla leikkasin oikean kokoset palaset massasta. Massat taputeltiin kiinni kakun reunaan ja niiden pintaan tehtiin puukuvioita. Puukuvioon tehtiin ruskealla pastavärillä korosteita ja oksankuvia. Tämän jälkeen kakku nostettiin jäähtymään jääkaappiin hetkeksi. Puun väri saatiin erillaisista ruskean ja punaisen pastavärin sävyistä. Väriä laimennettiin alkoholilla. Tämän jälkeen isolla pensselillä vedettiin puukuvioiden päälle väriä. Väriä levitetään 2-3 kerrosta ja annetaan välillä kuivua.

Metallilaidat ja lukko:
Metallilaidat on tehty tumman ruskeasta / mustasta massata. Kuviokaulimella painettiin kuvio ja leikattiin sopivan kokoisiksi soiroiksi jotka liimattiin kakun reunoihin. Tomutettiin kultavärillä lopuksi.

Aarteet:
Aarteet on tehty erilaisin silikonimuotein ja timantit taas isomaltoosista.

Hiekka:
Hiekka on sokerikreemiä ja siihen on päälle ripotelti digestive keksiä.

Koristeisiin menneet aineet:
600 g ruskeaa muotoilusuklaata tai sokerimassaa
150 g mustaa muotoilusuklaata tai sokerimassaa
100 g valkoista massaa

Muotoile suklaasta tai sokerimassasta koruja, ristejä, meritähtiä, karttoja ja simpukoita käsin tai silikonimuottien avulla. Tee timantit isomaltoosista tai sokerimassasta.

Värit:
Pastaväreinä ruskean eri sävyjä, punaisen eri sävyjä.
Tomutukseen kullan eri sävyjä, simukoihin ruskeita eri sävyjä.

Vinkki! Criscoa myydään hyvin varustetuissa elintarvikeliikkeissä ja leivontakaupoissa. Voit korvata Criscon voilla.

Muita postauksia
Showing 2 comments
  • Linda Kortesalmi

    Monenko hengen kakku tää arkkukakku on? 🙂 on kyllä upee! Pojalla marraskuussa synttärit niin jotain tällästä haluisin ja välillä aina eksyn katteleen näitä kakun kuvia kun on niin hienoja!

  • Tekila

    Tämä kakku oli todella suuri, varmaan noin 40 hengen. Tässä kakussa oli ideana enemmänkin saada se nätiksi kun maun puolelta. Arkkukakku on kyllä todella mukava tehdä, toivottavasti saat tästä ideoita omaan kakkuun 🙂

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä