Tämä suklaakakku on nopea tehdä ja sen saa kasattua tarjoiltavaksi saman päivän aikana. Tumma olut tuo täyteläisen lisän suklaakakkuun, eikä oluen maku maistu läpi.
Tumma olut sopii suklaan kanssa nautittavaksi. Luontevin tapa onkin yhdistää loraus Guinnessia suklaakakkutaikinaan ja nauttia loput tölkistä odotellessa kakun valmistumista.
Guinness suklaakakun reseptin löysin Facebookissa pyörineessä Food Envyn videosta. Videoissa reseptit ovat noin 2,5 minuutin pitkiä ja niissä on erittäin simppelisti kerrottu aineet ja työvaiheet. Yleensä amerikkalaisia reseptejä pitää vähän skeptisesti katsoa, että miten ne rakentuvat. Helposti niissä käytetään puolivalmisteita tai sellaisia raaka-aineita, mitä Suomessa ei välttämättä ole tarjolla.
Mehevä Guinness suklaakakku
Reseptistä tulee noin 12 palasta, kakku on mehevää joten suuria palasia kakusta ei tarvitse ottaa, ellei ole suurta suklaakakkuvajetta päällä. Kakkupohja kohosi sen verran korkeaksi uunissa, niin jätin siitä yhden kerroksen pois, ettei pohjasta tule niin paksua.
Lue resepti linkin takaa ->
Käytin tähän Guinness suklaakakkuun normaalista ruokakaupasta, tai sitten Alkosta löytyvää Guinness olutta. Jos ehkäpä tunneituinta ja suosituinta tummaa olutta ei löydy kaupasta, voit korvata sen vastaavalla tummalla oluella.
Ainekset
- 250 ml Guinness olutta
- 250 g voita
- 300 g sokeria
- 100 g kaakaojauhoja
- 150 g ranskankermaa
- 2 munaa
- 250 g vehnäjauhoja
- 0,5 tl soodaa
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 150 ml kondensoitua maitoa
- 150 g tummaa suklaata
- 2 rkl tummaa sokeria
- 70 g voita
- 2 rkl Criscoa (tai voita)
- 150 g Philadelphia tuorejuustoa
- n. 400 g tomusokeria
- 1 tl vaniljaesanssia
Ohje
- Sulata voi ja Guinness yhteen paistinpannulla. Sekoita joukkoon sokeri ja sihdatut kaakaojauhot. Sekoita tasaiseksi ja nosta kulhoon.
- Sekoita erillisessä kulhossa ranskankerma ja kanamunat yhteen, kaada taikinan joukkoon.
- Sekoita joukkoon vehnäjauhot, sooda ja leivinjauhe. Kääntele tasaiseksi
- Kaada taikina kahteen 7" (18 cm tai 20 cm) vuokaan. Paista 180 asteessa 35 minuuttia.
- Anna pohjien jäähtyä vuoassa tovin ennen ritilälle nostoa.
- Kun pohjat ovat noin huoneenlämpöisiä, tee kuorrute.
- Lämmitä kondensoitu maito. Sulata suklaa siihen ja sekoita sokerit samalla joukkoon. Anna jämähtää hetken aikaa ennen kakkuun levittämistä, noin 15 minuuttia.
- Leikkaa kakkupohjat muutamaan osaan, oman maun mukaan. Kuorrutteesta riittää 1-3 kerrokseen täytettä.
- Sekoita huoneenlämpöinen voi ja crisco yhteen. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita tomusokeri joukkoon ja mausta vaniljaesanssilla. Levitä kakun päälle oman maun mukaan.
Vinkkejä
Guinness suklaakakun kuorrutteeksi sopii myös kakun täyte, välttämättä tuorejuustokuorrutetta ei tarvitse tehdä kakkuun. Kakku on sen verran mehevä ja maistuva, joten se menee ihan sellaisenaankin ääntä kohti.
Guinness suklaakakkupohja soveltuu myös täytekakun pohjaksi, mutta tällöin kannattaa kakkupohjan antaa vetäytyä päivän verran jääkaapissa ennen leikkausta ja täyttöä. Muuten pohja murenee huomattavia määriä.
Suklaakakkua voi säilyttää päivän ajan pöydälläkin, tällöin se on mehevää. Syö kakku silti saman päivän aikana pois, koska kakussa on ranskankermaa ja tuorejuustoa. Jääkaapissa kakkupohja ja täyte kovettuu. Tällöin kakku kannattaa nostaa etukäteen pöydälle ennen tarjoilua.
Jos säilytät kakun jääkaapissa, ilman tuorejuustokuorrutetta voit tarjoiltaessa mikrottaa kakkua muutaman kymmenen sekunttia, näin siitä tulee keskeltä ihanan pehmeää.
Vinkki! Haluatko sittenkin tehdä maidottoman suklaakakun? Kokeile tätä reseptiä, jossa on käytetty Alpron tuotteita. Ohjeessa on myös maidottoman ganachen ohje.
Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!