Gluteenittomat suklaakeksit maistuvat varmasti monelle herkkusuulle. Keksit ovat mukavan helppo tehdä ja maistuvan makuisia. Haluttaessa gluteenittomat keksit voi tehdä normaaleista vehnäjauhoista. Vaihda vain gluteenittomat jauhot normaaleihin. Sokerina voi myös käyttää vain vaaleaa sokeria, jos tummaa sokeria ei ole saatavilla. Tummassa sokerissa kannattaa huolehtia, että sokeri on varmasti muruista. Jos sokeri jää isoiksi klönteiksi räjähtävät ne lämmetessä, joten kekseistä ei tule nättejä.
Gluteenittomat suklaakeksit ovat helppo tehdä
Reseptissä on käytetty ksantaanikumia tuomaan rakennetta kekseihin. Jos käytät sellaisia gluteenittomia jauhoja, joissa ksantaania on jo mukana, ei tätä tarvitse lisätä. Välttämättä ksantaania ei tarvitse lisätä, jos vain annat keksien jäähtyä rauhassa ennen siirtämistä.
Suklaakeksien resepti ->
Ainekset
- 110 g voita tai margariinia
- 125 g vaaleaa sokeria
- 100 g tummaa sokeria
- 150 g gluteenitonta jauhoa
- 75 g kaakaojauhetta
- ¼ tl ksantaanikumia (ei pakollinen)
- 2 isoa munia
- ¼ tl suolaa
- ½ tl leivinjauhetta
- 1-2 dl tomusokeria
Ohje
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Vatkaa voi/margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon. Ota reunoilta roiskunut taikina mukaan taikinaan. Jos taikina on löysää ja tarttuu tiukasti käsiin, nosta se jääkaappiin 20 minuutiksi kovettumaan.
- Laita uunipellille leivinpaperi. Laita laakeaan kuppiin tomusokeria.
- Nosta taikinaa noin ruokalusikallinen käteen. Pyöritä se palloksi ja dippaa se tomusokeriin. Taikina on löysää käsissä, joten sitä ei tarvitse tasaiseksi palloksi saada vaan, sen voi pyörittää myös tomusokerissa palloksi. Nosta keksi leivinpaperille ja paina se käsin ja haarukan avulla tasaiseksi, noin 1,5 cm paksuiseksi keksiksi. Paista keksejä uunissa noin 13-15 minuuttia. Jäähdytä keksit jäähdytysritilän päällä
- Taikinasta riittää noin 15 keksiin.
Gluteenittomia suklaakeksien taikina on pehmeää ja tarttuu sormiin, mutta itse selvisin keksien teosta niin, että pyöräytin lusikassa sopivan kokoisen annoksen jonka laitoin käsiin ja taputtelin sen pyöreäksi tomusokerissa. Tämän jälkeen painoin haarukalla keksin tasaiseksi.