Gluteeniton sokerikakkupohja syntyy samoin aineksin, mitä normaali sokerikakkupohja. Erona tottakai jauhot. Sunnuntain gluteeniton jauhoseos on omaan tarpeeseeni muodostunut parhaimmaksi jauhoksi. Gluteenittomissa jauhoissa on yleensä nostatusainetta mukana, joten kannattaa laittaa varovasti leivinjauhetta, jos normaalisti sitä sokerikakkupohjaan laittaa. Itse teen lähes aina ilman nostatusaineita, korkeintaan isommissa 10 munan sokerikakkupohjissa, laitan 1/2 – 1tl leivinjauhetta.
Gluteenittoman sokerikakkupohjan resepti
24/26 cm vuokaan tuleva gluteeniton sokerikakkupohja:
Mittaa 6 munan paino.
0,70 x sokerin määrä 0,70 x jauhojen määrä
Jauhoista 1/3 on perunajauhoja, loput Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta.
Sunnuntain gluteeniton jauhoseos sisältää nostatusaineita, joten älä laita leivinjauhetta taikinaan!
Vatkaa muant ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa hyväksi vaahdoksi! Sihtaa jauhot joukkoon osissa. (Suosittelen todella sihtaamista, minun jauhoseokseni oli pientä “sokerimaista” kidettä täynnä.) Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan joka on joko korppujauhotettu / vuorattu leivinpaperilla.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Gluteeniton sokerikakkupohja kohoo normaalia sokerikakkupohjaa enemmän, joten suosittelen jatkamaan irtopohjavuoan reunoja leivinpaperilla. Tämän takia tämä kuuden munan pohja sopii hyvin esimerkiksi 26 cm vuokaan. Itse käytän munina L munia, joten M munista tämä pohja voi sopia paremmin 24 cm vuokaan.
Linkkejä muutamiin gluteenittomiin kakkuihin, joissa olen käyttänyt gluteenitonta sokerikakkupohjaa