Samainen resepti on minulla jo pieneen, noin 22 cm vuokaan, mutta ajattelin nyt tehdä tästä isomman 26 cm vuokaan muokatun reseptin joka on samalla gluteeniton. Passion-vaniljatuorejuustokakku on sen verran maukas kakku, että sitä on hyvä olla tarjolla sen verran, että jokainen saa reilun palasen! Tämä kakku on siitä hassu, etten ole sitä koskaan itse maistanut. Toivottavasti tämä tilanne korjaantuu tämän kesän aikana, sen verran hurmaavalta tämä ainakin tuoksuu.
Passion-vaniljatuorejuustokakun kiille tulee kirkaasta passionmehusta jota saa suurempien kauppojen hedelmäpakaste osastolta tai tukuista. Tämän tottakai voi tehdä itse, mutta passionhedelmiä kannattaa varata useampi kymmen, jotta saat puristettua ainakin 3 desilitraa mehua.
Gluteeniton passion-vaniljatuorejuustokakku
Vuoraa irtopohjavuoka reunuskalvolla, tai öljyä ja tomusokerita irtoreunusvuoan reunat. Laita pohjalle leivinpaperi, tai kokoa kakku suoraan alustan päälle.
Pohja:
2 pkt Semperin Cola keksejä, grammoina nion 300 g
80 g voita
Murskaa keksit esimerkiksi sauvasekoittimen avulla atomeiksi. Sulata voi ja sekoita yhteen. Taputtele vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin kylmään.
Täyte:
1,5 dl kuohukermaa
vaniljatanko
6 isoa liivatetta
Laita kuohukerma kattilaan. Poikkase tanko pitkittäin ja laita kermaan. Kiehauta kerma ja anna vetäytyä 15 minuutin ajan kannen alla. Liota liivatteet kylmään veteen.
Nosta vaniljatangon palaset pois, kiehauta kerma uudelleen. Laita liotetut ja valutetut liivatteet kermaan ja jätä jäähtymään täytteen teon ajaksi.
510 g tuorejuustoa
200 g creme france
2 3/4 dl sokeria
Sekoita aineet yhteen sähkövatkaimella, niin että sokeri on sulannut tuorejuustoon ja creme franceen. Sekoita liivate joukkoon nauhana ja sekoita tasasaiseksi. Ota tarvittaessa nuolialla reunoille jäänyttä täytettä.
3 dl vispikermaa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele se täytteen joukkoon tasaisesti.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin vähintään 3 tunniksi vetäytymään.
Passion kiille:
3 dl passionmehua
4 liivatetta
Tilkka vettä
Sulata passionmehu mehuksi. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta tilkka vettä mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivatteet mehuun _norona_, ohuena nauhana, niin että se sekoittuu kokoajan mehuun. Nopeasti kaadettuna, sinulla on klimppi liivatetta mehun pohjalla. Kaada kiille hyytyneen kakun päälle varovasti lusikana vulla.
Katsohan videolta, miten levitys tapahtuu oikein:
Koristele gluteeniton-passionvaniljatuorejuustokakku esimerkiksi marjoin ja mintunlehdin. Oheen voi tehdä myös suklaalehtiä.