Ideat on lainattu Leivontafoorumin elokuun haasteen tekijöiltä. Kokeile tätä kotona blogista ideoin koko bostonpulla idean. Ajatus oli saada pistaasipähkinät mukaan, mutta en mitenkään keksinyt mitä sen kanssa sopisi. Mantelimassa ei oikein maistunut itselle. Tähän täytteeksi lainasin Onnelin blogista lainasin idean vaniljakremen tekemiseen itse. Toiseen pullakranssiin tein täytteeksi dallaspulla täytteen.
Dallaspullaa
Pullataikina:
5,5 dl täysmaitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
2tl suolaa
1 muna
1 1/2 rkl kardemummaa
200g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Aloita lisäämään jauhoja maitoon. Aluksi sekoittamisen voi tehdä puulastalla tai vispilällä. Noin 8 dl jälkeen on parempi sekoittaa taikinaa käsin. 11 dl:n kohdalla lisää sulatettu voi taikinaan. Lisää loput 4-5 dl jauhoja ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita uuni lämpenemään 50 asteeseen. Kun uuni on kädenlämpöinen (ei mene kun muutama minuutti) sammuta lämpö ja laita taikina kohoamaan. Kohoaminen kestää noin 30-40 minuuttia.
Täyte 1:
100g voita
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta tai vaniljakastikeainekset
1/2 dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
1 muna
100g voita
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta tai vaniljakastikeainekset
1/2 dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
1 muna
Sulata voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi. Lisää halutessa mantelirouhetta joukkoon.
Kauli puolikkaasta taikinasta suorakaiteen muotoinen palanen. Noin 1cm paksuinen. Levitä täyte ja rullaa taikina rullalle. Taittele se voideltuun 24cm irtopohjavuokaan. (Laita leivinpaperi pohjalle ja rasvaa reunat) Leikkaa viiltoja pullaan jotta se asettuu paremmin vuokaan. Voitele ja laita päälle raesokeria.
Paista 225 asteessa alimmalla levyllä noin 20-30 minuuttia riippuen koosta.
Toisesta taikinan osasta tein kierrepullia joita asettelin irtovuoan päälle sen verran kuin mahtui.
Muita postauksia