Ostin kaupasta possun lapaa. Sitä on meidän lähi-Prismassa usein edullisesti. Edullista lihaa ja siitä saa äärimmäisen hyviä ruokia, jos on vain aikaa. Olen Makuja Kotoa blogin sisältöä tutkinut viime aikoina todella tarkasti ja tämäkin on sieltä kotoisin.
Pulled pork:
Lapaa noin 1500 g
2 dl vettä
1 dl soijaa
0,5 dl BBQ-kastiketta
Chilejä
Valkosipulia
Laita lapa uunivuokaan ja 200 asteeseen noin 30 minuutiksi. Nosta lapa uunista ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Kiehauta vesi, soija ja BBQ kastike. Kun kastike on tasaista, kaada lavan päälle. Laita joukkoon chilejä ja valkosipuleita. Nosta lapa takaisin uuniin ja anna paistua foliolla / kannella peitettynä noin 3-4 tuntia. Tarkista kolmen tunnin kohdalla repeytyykö liha jo haarukalla vetäessä, jos ei laita takaisin uuniin.
Revi lapa palasiksi ja kaada lientä joukkoon, ettei liha kuivu.
Guacamolen ja salsan tein samoilla ohjeilla mitä viimeksi, ohjeet ovat täällä.