Ostin Confetista banoffee hilloa ja pyörittelin mielessä mitä kaikkea hienoa sen avulla voisikaan tehdä. Eksyinkin aasinsiltana One hungry Cheffin blogiin. Banoffee kohokas! Oivoi, rakastuin hetinmiten moiseen ideaan ja pikaisesti se piti toteuttaakkin!
Mukaan kuvaan pääsi mun uusi hieno reseptikirja. Oli aivan liian söpö. Taulu kuvastaa hyvin tämän illan tilannetta, kun pihvejä paisteltiin…
Ohje on tämä tuttu…mutta pienin muutoksin. Tiputin sokerin määrän 0,4 dl ja marenkiin vain ruokalusikallisen verran, koska täyte on sen verta makeeta.
Sulata sokeri kattilassa niin että se on juuri muuttumassa ruskeaksi. Kaada paloiteltu voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi (jätä ne puu ja muovilusikat pois tästä riennosta…) Laita banaanit joukkoon ja keitä niitä noin minuutin. Kaada seos astiaan ja soseuta. Anna jäähtyä huoneen lämpöön ja yhdistä se creme patissiereen.
Hauskan hienouden sain aikaseksi kun laitoin kohokkaat uuniin. Koskaan ennen ei ole kohonnut kohokkaat pois vuoastaan! Eli taikina ei oikeastaan itsessään kohonnut vaan se nousi vuoasta ylöspäin. Mikähän tämän aiheutti? Ideoita?
Päälle kuuluisi kaataa kondensoidusta maidosta tehtyä kinuskia, mutta itse sain sen kuohahtelemaan mikrossa sen verta monesti, että kaadoin koko satsin viemäriin. (onneksi kaupoissa on nykyään 90g pikkupurkkeja tätä herkkua!) Makuhan oli mitä parhain, mutta 20 minuutin jälkeenkään nämä ei ollut kypsiä…taitaapi olla kaasu hellan ominaispiirteitä. Ensikerralla uudella innolla ja pidemmällä paistoajalla.