Banaanikeikauskakku kuulostaa jo nimeltään niin mahtavalta, ihanalta ja sellaiselta herkulta, että sen on pakko olla täydellistä. Alkuperäisessä reseptissä oli vielä suklaarouhe joka lisättiin täytteeseen. Jätin itse tämän pois. Kakku jossa on banaania, karamellia,vaahterasiirappia ei minun mielestäni tarvitse enää suklaata.
Kakkua ei kannata tehdä raaoista banaaneista, joten malta se muutama päivä ja osta banaanien seuraan omena, että saat kypsyneitä banaaneja. Kypsyneet banaanit ovat kakussa niin paljon parempia, mitä raa’at.
Tein banaanikeikauskakun miehelleni korvauksena, että hän rakensi minulle parvekkeelle parvekekasvihuoneen. Teen tästä oman postauksen kunhan vain kevät vähän paremmin lämmittää.
Sain ihanassa auringonvalossa banaanikeikauskakusta hyviä kuvia, mutta kuvat eivät kerro kaikkea, blogiviestin lopussa näet karun yllätyksen!
Banaanikeikauskakku
AINESOSAT
200g huoneenlämpöistä suolatonta voita
100g hienoa sokeria
100g tummaa muscovado sokeria
3 keksikokoista kananmunaa
300g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 kypsiä banaaneja, muussattuna
120ml täysmaitoa
Karamelli ja banaanit
50g voita
70g pehmeää fariinisokeria
70ml vaahterasiirappia
4-5 kypsiä banaaneja, viipaloitu pitkittäin
Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele 23cm irtopohjavuoka. Pääliosaa varten, laita 50g voita, fariinisokeri ja vaahterasiirappia paistinpannulle keskilämmölle. Kypsennä hyvin sekoittaen, mutta kuumalla niin että, sokeri liukenee ja siirappi on paksua ja kultaista. Kaada siirappi kakkuvuokaan. Asettele viipaloidut banaanit päälle. Siirappi valuaa irtopohjavuoan reunoista, ainakin minulla, joten huomioi tämä!
Vatkaa 200g voita ja sokeri kulhossa ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat, yksi kerrallaan, sekoita hyvin jokaisessa lisäysvälissä. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa, sitten varovasti sekoita ne voi-sokerivaahtoon. Sekoita muussattu banaani ja tarpeeksi maitoa joukkoon, jotta taikina on sopivaa, et välttämättä tarvitse kaikkia maitoja. Taikina pitäisi pudota raskaasti lusikka nostettaessa. Levitä taikina banaanien päälle varovasti.
Laita kakku uuniin ja paista 45-50 minuuttia tai kunnes kultainen päälle ja tikulla testattuna kakku on kypsä. Nosta uunista pois ja anna vetäytyä vuoassa 10 minuuttia. Kaada tämän jälkeen kakku tarjoiluvuoalle ja nauti.
Kakku on parhaimmillaan lämpimänä, mutta toimii todella hyvin myös viileänä.
Banaanikeikauskakku oli uusi tuttavuus minulla ja varmasti teen kakkua tulevaisuudessa. Tätä nimenomaista kakkua tehdessä jotain kävi paistamisessa ja sain kakun raakana ulos. Kakku oli kultainen päältä, ollut uunissa jo 45 minuuttia eikä tikkuun tarttunut mitään. Kaadoin vetäytyneen kakun tarjoiluvuoalle ja laitoin kuvattavaksi. Kun siirsin banaanikeikauskakkua kuvauspaikalle, huomasin että kakkuhan on raaka. Se kesti hyvin kuvausta, kuten kuvista näette mutta, sitten kun leikkasin kakkua…
Miten tämä kakku pystyi olemaan näin raaka? Tunsin itseni aivan epäonnistuneeksi, onko uunini taas hajonnut vai enkö nyt osaa edes kakkua paistaa? Tein tämän jälkeen kakkupohjan jonka sunnuntaina leikkasin ja sekin oli vähän keskeltä raaka. Näiden kahden epäonnistumisen jälkeen olin sunnuntaina jo ahdistunut, että mikä nyt on rikki. Onneksi tätäkin kakkua pystyi raakana syömään. Sopivasti riitti kakusta kahdelle hengelle.