Iron Maiden saapui lauantaina keikkailemaan Helsinkiin. Olimme jo kauan aikaa sitten suunnitelleet “etkoja” kyseiselle päivälle. Ruoaksi laitettiin tortilloja ja jälkkäriksi valitsin tuorejuusto tiramisukakun. Lopputuloksesta ei aivan tiramisun makuista tullut, kun laajasta alkoholikaapista (lähinnä liköörejä hirveät määrät…) ei löytynyt sopivaa alkoholia kakkuun. Valitsin sitten Baileys kahviliköörin mauksi!
Pohja:
200 g savoiardinkeksiä
Kostutus:
2 dl kahvia
1 dl espressoa
(tai 3 dl vahvaa kahvia)
2 rkl Baileys-kahvilikööriä
Täyte:
4 keltuaista
1 dl sokeria
noin 3 valkuaista
500 g mascarbonea
3 rkl Baileys-kahvilikööriä
0,5 dl kahvia
6 liivatetta
Koristeet:
tummaa kaakaota
Mansikoita
Mustikoita
Vuoraa 22 tai 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Tarvittaessa laita leivinpaperia tai reunuskalvo ympärille. Kaada lautaselle kostustusaineet. Kostuta puolet kekseistä ja lado ne tasaisesti vuokaan.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarbone ja Baileys likööri. Kaada liotetut liivatteet kuumaan kahviin. Kaada norona mascabornevaahtoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Nostele valkuaista mascarbonen joukkoon. Itse laitoin noin 3 munan valkuaisvaahdot. Kaada puolet massasta keksien päälle. Kostuta loput keksit kahvissa ja lado vuokaan. Kaada loput massasta päälle ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia tai mieluusti yön yli. Koristele ennen tarjoilua!