Baileys moussekakku on ihanan ilmava kakku, jonka voi koristella jouluhenkisesti näin joulukuun alun kunniaksi. Vinkki! Vaihda Bailey’s likööri toiseen likööriin niin saat vaivattomasti erilaisen moussekakun.
Baileys juustokakku on tuttu resepti jo blogistani, mutta ajattelin että blogiviestiä olisi hyvä päivittää uudemmilla kuvilla ja jouluun sopivammaksi viestiksi, kun Baileys moussekakku on sopiva tarjottava esimerkiksi pikkujouluissa. No, kuten arvata saattaa tässä kävikin niin että teinkin erilaisen Baileys moussekakun reseptin ihan vahingossa. Oletin, että minulla oli kaikki aineet reseptiä varten, mutta eipä ollutkaan. Baileys likööri vaihtui Baileys kahvilikööriksi ja ranskankerma tipahti matkasta kokonaan.
Jouluinen Baileys moussekakku on vaivaton tehdä ja yleensä ainakin leipovalle ihmiselle Baileystä löytyy kaapinpohjalta jonkun verran. Tähäjn käy myös vastaavat liköörit, ei sen välttämättä alkuperäistä Baileystä tarvitse olla. Voit myös tehdä liköörin itse, esimerkiksi Pullahiiren uusimmassa Syötävät lahjat -kirjassa on resepti itsetehtyyn kermalikööriin.
Kermalikööri voi myös olla maustettua. Käytin tähän kakkuun Baileys kahvinmakuista kermalikööriä. Esimerkiksi näin joulun alla minttu Baileys voisi olla ihana maku Baileys moussekakussa.
Vinkki! Vaihda kaurakeksit esimerkiksi pipareihin, saat astetta jouluisemman Baileys moussekakun.
Resepti Baileys moussekakkuun ->
Ainekset
- 180 g kaurakeksejä
- 80 g suolatonta voita
- 3 dl kuohukermaa
- 250 g Mascarbonea
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunan valkuaista
- 1 dl Kahvin makuista Baileystä
- 3,5 liivatelehteä
Ohje
- Vuoraa 18 - 20 cm irtopohjavuoan vuoka leivinpaperilla ja laita reunoille leivinpaperia myös, jotta saat keksireunuksen pysymään reunoilla.
- Murustele keksit yleiskoneella tai esimerkiksi laittamalla ne pussiin ja koputtelemalla kaulimella tasaiseksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Taputtele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille, noin 3 cm korkeuteen. Nosta jääkaappiin viilentymään täytteen teon ajaksi.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita Mascarbone, ja tomusokeri yhteen. Liota liivatteetk ylmässä vedessä. Lämmitä Baileys jos haluat säästää alkoholin maun, jos nosta lämpötila korkeammaksi, melkein kiehuvaksi niin saat alkoholin pois likööristä. Purista liivatteista vesi ja sulata ne Baileykseen. Kaada Baileys-liivate seos norona mascarbone vaahtoon. Nostele kerma joukkoon ja sen jälkeen nostele valkaiset joukkoon. Kääntele koko seos tasaiseksi ja kaada vuokaan. Koputtele tasaiseksi ja nosta jääkaappiin peitettynä jäähtymään vähintään 6 tunniksi, mieluusti yön yli.
Baileys moussekakku koristelu
Tällä kertaa Baileys moussekakku sai koristelukseen misteleitä, suklaata ja pieniä tähtiä. Sulatin noin 2 rkl suklaata mikrossa. Laitoin suklaan pieneen minigrip pussiin, niin että se meni yhteen pussin kulmista. Leikkasin pussiin ihan pienen reiän ja pyöritin nopein liikkein ympyröitä kakun päälle.
Mistelin lehdet tein etukäteen sokerimassasta ja jätin kuivumaan epätasaisen folion päälle, jotta sain lehdistä vähän ilmavamman näköiset. Marjat tein kakkua koristellessa, jotta sain ne nätisti yhteen. Mistelinoksien ja suklaan reunalle laitoin pieniä tähtiä, jotka ovat nomparelleja.
Eikö Baileys moussekkaku ole sitä mitä hait? No kokeile näitä reseptejä!
Lue resepti: Oreo-kakku
Lue resepti: Triplasuklaamoussekakku
Lue resepti: S’mores moussekakku
Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!