Site icon Tekila's Bakery

Baileys-mousse

Täytekakun täytteeksi sopii erittäin hyvin suklaahimoisille baileys-mousse. Täyte soveltuu myös suklaakakkupohjaisen kakun täytteeksi. Täytteestä voi tehdä myös jälkkäreitä, tällöin jätä liivate pois. Tästä määrästä riittää noin neljälle jälkiruoat.

Baileys Mousse
3.5 starts (2 ratings)

Annoskoko: 18 cm - 20 cm täytekakun kahteen kerrokseen

Ainekset

  • 150 grammaa maitosuklaata
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 200 g mascarbonea
  • 1 dl Baileystä, tai muuta kermalikööriä
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 liivatetta

Ohje

  1. Laita teräskulho vesihauteeseen. Lämmitä kerma ja laita suklaa palasina joukkoon. Anna suklaan sulata kokonaan kermaan. Anna hetken viilentyä.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mascarbone suklaan joukkoon. Liota liivatteet kuumaan Baileykseen. Aikuisten versiossa ei tarvitse alkoholia kiehauttaa pois. Kaada liivatteet norona baileys-suklaa seokseen.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kaada kerma baileys-suklaa seokseen ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa täytettä vain sen verran, että se on vähän kiinteämpää, mutta ei kovaa.
  4. Tarvittaessa nosta täyte hetkeksi vetäytymään jääkaappiin ennen täyttämistä.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
4.5.2.11
https://www.tekila.fi/baileys-mousse/
Exit mobile version