Täytekakun täytteeksi sopii erittäin hyvin suklaahimoisille baileys-mousse. Täyte soveltuu myös suklaakakkupohjaisen kakun täytteeksi. Täytteestä voi tehdä myös jälkkäreitä, tällöin jätä liivate pois. Tästä määrästä riittää noin neljälle jälkiruoat.
Baileys Mousse
Ainekset
- 150 grammaa maitosuklaata
- 0,5 dl kuohukermaa
- 200 g mascarbonea
- 1 dl Baileystä, tai muuta kermalikööriä
- 2 dl vispikermaa
- 3 liivatetta
Ohje
- Laita teräskulho vesihauteeseen. Lämmitä kerma ja laita suklaa palasina joukkoon. Anna suklaan sulata kokonaan kermaan. Anna hetken viilentyä.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mascarbone suklaan joukkoon. Liota liivatteet kuumaan Baileykseen. Aikuisten versiossa ei tarvitse alkoholia kiehauttaa pois. Kaada liivatteet norona baileys-suklaa seokseen.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Kaada kerma baileys-suklaa seokseen ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa täytettä vain sen verran, että se on vähän kiinteämpää, mutta ei kovaa.
- Tarvittaessa nosta täyte hetkeksi vetäytymään jääkaappiin ennen täyttämistä.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
4.5.2.11
https://www.tekila.fi/baileys-mousse/