Baileys juustokakku maistuu usealle herkuttelijalle.
Pitkästä aikaan tätä herkkua! Blogini alkutaipaleella tein tämän Kinuskikissan reseptin mukaan. Nyt etsin vähän erilaista reseptiä. Yritin panostaa siihen, että kakku olisi ilmava ja kevyt rakenteiseltaan. En sentäs ilman liivatetta lähtenyt leikkimään, mutta muut osat kakussa tukevat ajatusta “ilmava”! 🙂 Kakun sisältöä seurailin Sitruunaruohon reseptin pohjalta, tosin minun versiossani on lähes aina kaurakeksipohja. Se on vain paras!
Baileys juustokakkuja alunperin aloin tekemään sen takia, että saimme torstaina vieraita. Toisen kakun taas otin mukaan Duckpool biljardisalin maalaustalkoihin. Hupeni muuten aika nopsasti maalaajien suuhun!
Lue Baileys juustokakun resepti ja vinkit koristeluun ->
Baileys juustokakku resepti
Pohja 24 cm vuokaan:
230 g kaurakeksejä
125 g suolatonta voita
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murustele keksit kaulimella tai tehosekoittimella. Sulata voi joukkoon, sekoita tasaiseksi ja taputtele reunusvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.
Täyte:
3 dl kermaa (Vispi tai kuohukerma)
250 g Mascarbonea
150 g Creme Francea
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista
1,5 dl Baileystä
4-5 liivatelehteä
Koristeet:
Kakun koristelin sokerimassasta tehdyillä ruusuilla ja ruusunlehdillä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita Mascarbone, Creme France ja tomusokeri yhteen. Kiehauta Baileyksestä alkoholi pois jos kakkua syö lapset. Purista liivatteista vesi ja sulata ne Baileykseen. Kaada Baileys-liivate seos norona mascarbone – creme france vaahtoon. Nostele kerma joukkoon ja sen jälkeen nostele valkaiset joukkoon. Kääntele koko seos tasaiseksi ja kaada vuokaan. Koputtele tasaiseksi ja nosta jääkaappiin peitettynä jäähtymään vähintään 6 tunniksi, mieluusti yön yli.
Omat kommentit:
Tein kakusta 20 cm ja 22 cm vuokiin sopivat kakut, joten tein itse tämän noin 1,5 kertaisena. Ylimääräisenä jäi vielä jälkkäriksi Baileys moussea. Kakku oli mitä parhain ja ilmava! On tää vain niin hyvää! Joskus vielä lorottelen suklaakastiketta aina annospalan päälle, se mun mielestä sopisi tähän herkkuun.
Tässä on vielä kuva Baileys juustokakusta jonka tein ensimmäisellä kerralla. Lähes identtinen Kinuskikissan version kanssa.