Perinteinen red velvet cake on nimensä mukaisesti juuri sitä mitä voi odottaa. Hyväksi havaittu red velvet cake pohja ja tuorejuustokuorrutus, ei mitään ylimääräistä, koska tämä kakku ei sitä tarvitse.
Perintineinen Red Velvet cake on vain hyvää. Juteltiin Lontoon reissulla leivontaystävien kanssa ja tämä kakku jakaa mielipiteitä. Kaikki eivät sisäistä sen hienoutta, mutta makuasioista on noin muutenkin todella hankala kiistellä. Pidän itse yhtenä parhaimpana kakkuna red velvet cakea, sellaisenaan miten se on suunniteltu olevan.
Perinteinen Red Velvet cake on vähän harhaanjohtava nimitys, meinaan alkuperäistä reseptiä ei oikein tarkasti ole saatavilla saati ettei sitä saada enää nykyisillä leivonta-aineilla niin tehtyä. Alkujaan kakun väri tuli epäpuhtaista jauhoista joihin lisättiin etikkaa ja se aiheutti reaktion, jossa väri muuttui punertavaksi. Nykyään punainen väri tulee poikkeuksetta purkista.
Ilman väriaineita punaisen värin saa tehtyä esimerkiksi punajuurimehusta, sellaisen red velvet caken resepti on myös blogissani, käy katsomassa resepti täältä. Vai maistuisiko sittenkin punajuurella maustetut mokkapalat? Niiden resepti on myös blogissani esillä.
Perinteinen Red Velvet cake
Perinteinen Red Velvet cake on kooltaan tällä kertaa noin 20-25 hengen kakku. Tämä kakku on sen verran tuhtia ja makeaa, joten normaalia isoa kakkupalasta ei kannata suoriltaan ottaa, red velvet cake voi viedä voitin ja loput kakusta jää lautaselle.
Lue resepti tähän ihanuuteen ->
Ainekset
- 486 g jauhoja
- 600 g sokeria
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 1,5 tl soodaa
- ripaus suolaa
- 5,25 dl ruokaöljyä
- 3 munaa,
- 2,25 dl piimää
- 1,5 rkl etikkaa,
- 1,5 tl vanilja-aromia
- 1,5 tl punaista väriä
- 1,5 dl criscoa
- 226 g kuppia voita
- 400 g tuorejuustoa
- 1 rkl vaniljasokeri
- 1100 g tomusokeria
Ohje
- Sekoita jauhot, sokeri, kaakao ja sooda yhteen.
- Sekoita erillisessä kipossa öljy, piimä, munat, etikka ja vanilja-aromi ja punainen väri yhteen.
- Sekoita kaikki yhteen sähkövatkaimella matalalla teholla.
- Kaada vuokiin ja paista 180 asteessa ja n. 35 min
- Anna pohjien jäähtyä kunnolla ja nosta jääkaappiin. Leikkaa seuraavana päivänä kahtia ja täytä.
- Vatkaa voi ja crisco tasaiseksi. Sekoita tuorejuusto joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
- Lisää sokerit joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Koristele perinteinen Red Velvet cake kakkupohjan muruilla, joita saat kun leikkaat kakkupohjia tasaiseksi ennen kokoamista.
Red velvet cake säilyy jääkaapissa muutamista päivistä jopa puoleen viikkoon ja oikeastaan sen maku vain paranee päivien mukaan.
Muutamia vinkkejä onnistuneen Red Velvet caken tekoon
- Käytä huoneenlämpöisiä aineita. Kakku kypsyy tasaisemmin, eikä tule suurempia epätasaisuuksia pohjaan, eikä se kohoa holtittomasti.
- Anna pohjien vetäytyä yön yli jääkaapissa. Pohjat on näin helpompi halkaista ja koota kakuksi
- Käytä Philadelphian tuorejuustoa, ei kevyt versioita.
- Criscon voi korvata voilla, mutta jos löydät Criscoa esimerkiksi leivontatarvikekaupasta tai kauppojen USA hyllyltä käytä sitä. Saat sen avulla valkoisemman kuorrutteen kakkuun
Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!
Vaikuttaa niin herkulta, että kokeiluun menee, kun seuraavaksi red velvetiä leivon :). Tämä on ollut yksi mun suosikeista siitä lähtien, kun siihen tutustuin vaihto-oppilasvuotena Jenkeissä NAM <3
Suosittelen kokeilemaan 🙂