Milloin olet viimeksi syönyt brownieta? Sellaista tahmeaa, joka tarttuu käsiin jos sitä syö käsin? Tai jos malttaa syödä haarukalla, niin jokainen haarukallinen on täyteläinen, tuhti ja maittava niin että sokeriarvot heilahtavat heti punaiselle? Jos johonkin kysymykseen vastasit ei, on aika kokeilla tiikeribrownie reseptiä. Tahmea Tiikeribrownie on kaikkea tätä, mitä juuri luit. Tiikeribrownie palaset ovat sen verran tuhteja, joilla saa paantuneemmankin sokerihampaan kolotuksen karkoitettua, ainakin seuraavaan palaseen asti.
Alkuperäinen resepti löytyi uusimmasta Gasumin asiakaslehdestä. Olen niin onnellisessa asemassa, että meidän kerrostaloon tulee kaasu. Kaasu-uunista olen jo luopunut, se ei oikein toimi täytekakkuja leipoessa. Välillä vanha uunini päätti keskenkaiken sammuttaa kaasun syötön uuniin, joten kakkupohja ehti lässähtämään ennenkuin huomasin tämän tapahtuneen. Kaasuliesi on taas aivan paras asia. Alussa meni muutamat pannut samantien vaihtoon, koska ne eivät vain kestäneet tulta. Nyt olen löytänyt kestävät pannut Fiskarssilta ja OBH:lta. OBH:n edullisimmat pannut ovat kestäneet jo viisi vuotta käyttöä. Ovat ainakin hinta-laatu suhteeltansa erittäin kelvollisia pannuja!
Tahmean maistuva tiikeribrownie
Tahmea tiikeribrownie jäi raidoiltaan tällä kertaa vähän laimeaksi, mutta laitoin reseptiin tästä maininnan että osaatte tehdä niinkuin minä sanon, eikä niin miten minä tein…
Yhdestä reseptistä tulee noin 20 palasta. Tiikeribrownie on parhaimillaan vetäytyneenä seuraavana päivänä. Anna annospalasten hetken aikaa lämmetä huoneenlämmössä, jotta maut tasaantuvat. Voit tarjoilla tiikeribrowniet esimerkiksi vatkatun kermavaahdon kanssa. Älä unohda laittaa palasten päälle muutamia suklaahippuja! Sillä saat heräteltyä tumman suklaan aromit esille. Näkisin myös nämä browniet esimerkiksi tarjoiltavan kinuskikastikkeen kanssa, tällöin palaset voi leilata vähän pienemmiksi, muuten voi tulla ylimääräisiä sydämentykytyksiä syöjille.
Lue resepti näihin ihaniin maistuviin tiikeribrownieihin ->
Ainekset
- 4 munaa
- 4 dl sokeria
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 50 g valkosuklaata
- 100 g voita
- 1/2 dl vahvaa kahvia
Ohje
- Laita 20 cm x 35 cm vuokaan (Esimerkiksi Lasagne-vuoka) leivinpaperi. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Laita vesihauteen päälle tumma suklaa ja voi. Laita toisen vesihauteen päälle valkosuklaa, voi ja vahva kahvi. Sekoita molemmat tasaisiksi ja nosta pois vesihauteen päältä.
- Vatkaa munat ja sokeri sekaisin, sekoita joukkoon jauhot ja suola nopeasti. Älä vatkaa tai vaivaa taikinaa.
- Jaa taikina puoliksi ja sekoita toiseen osaan tummasuklaa ja toiseen valkoisuklaa. Kääntele tasaiseksi.
- Kaada taikinat vuokaan vuorotellen, tai miten näet parhaaksi.
- Paista 30-35 minuuttia uunissa, niin että pinta on rapea mutta brownien kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi, joten brownieta ei tarvitse tarkistaa tikulla tms, että onko se kypsä.
- Anna tiikeribrownien jäähtyä pöydällä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin vetäytymään. Brownie on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Seuraatko Instagramia? Olen viime aikoina alkanut enemmän seuraamaan instagramin haku osioita (se suurennuslas kuvake), sieltä löytyy jos minkälaisia inspiraatioita tuleviin leivonnaisiin. Nyt on ollut ihmeellinen unicorn vaihe Australiassa päin, vähän väliä nousee ties minkälaista heposta kuvafeediin. Oletko tutustunut minun profiiliini? Siellä lähinnä vilisee tekemiäni kakkuja ja leivonnaisia. Kannattaa seurata, ajattelin pian pitää Tekila’s Bakeryn ensimmäisen instagram arvonnan!
Onko tiikeribrownie sittenkin vähän liian tajunnan räjäyttävä resepti tarpeisiisi? Blogissani on resepti esimerkiksi punajuuri mokkapaloihin, Omar-paloihin ja gluteenittomiin suklaakekseihin. Kokeile näitä myös!
Ihanan näköisiä paloja 🙂 Tahmainen brownies on ihana parasta! 😛
Siis mä tein näitä just eilen tosta gasumista 😀 ja nyt en kyllä tiedä, voinko postaa sitte samaa, kun sä jo postasit.. Tai siis tein kyllä vähän eri suhteilla ja määrillä, otin vaan tuon tiikeri-idean gasumista 🙂
Kiitos viestistä! Nimenomaan, tahmea niin saa kerralla sokerihimot kuriin.
Tuo lehti on ihan huippu! Mä jätin sen mokan mainitsematta sen suuremmin, kun se ei maistunut tuosta läpi. Ohjeessa oli hassua se, että se valkoinen olisi pitänyt sattumina laittaa joukkoon. Mulla oli yhtä liruja ne taikinat, ettei se mitenkään onnistunut.
Ihanan tahmaisen näköistä!
Tahmeutta oli kyllä sopivasti!
Nam, näyttääpä hyvälle 🙂 brownieden kanssa kyllä mitä tahmeampi, sen parempi, ehottomasti!
Näin on!
Näyttää hyviltä ja palat sopivan pieniltä. Tällaiset on kivoja vaikkapa juhlien jälkkäripöytään, kun voi leikata pieniksi ja riittää isommallekin porukalle jos on muutakin tarjolla.
Hauskoja!
Oi, tiikerikakku on ihania muistoja lapsuudesta, ja parasta mun milestäni oli, jos se oli jäänyt ihan vähän raa’aksi. Joten tämän täytyy olla mun suun mukaista.
Näin on ja vielä voi vähän koristella annospaloja jos haluaa 🙂
Näin on!
Tämä voisi olla juuri sellaista!
Kuulostaa ja näyttää ihanalta! 🙂