kategoriassa Foodlover

Red Velvet cake on yksi parhaimmista kakuista mitä on. Erilaisia variaatioita kakusta on tehty useita ja päätin testata miten red velvet cake taipuu kahvikakun muotoon. Lopputulos yllätti positiivisesti. Kahvikakku jäi sisältä meheväksi.

Kahvikakut ovat aavistuksen aliarvioituja kakkuja. Nykyään on niin paljon vaihtoehtoja, että kahvikakut jäävät vähemmälle huomiolle. Ovathan ne toiselta nimeltään suomessa kuivakakkuja. Lapsuudessani söin maalla usein kahvikakkua jonka päällä oli sokerikreemiä ja pidin sitä parhaimpana herkkuna mitä kahvipöydässä oli tarjolla.

Red velvet kahvikakku

red velvet kahvikakku-7

Red velvet kahvikakkua tehdessä kannattaa huomioida muutamat seikat, jotta kahvikakku onnistuu varmasti.

Resepti, kuvia ja vinkkejä ->

Red velvet kahvikakkua tehdessä on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisenä. Kun aineet ovat saman lämpöisiä kahvikakku kohoaa ja kypsenee tasaisesti uunissa.

Tein kahvikakun noin 2,2 litran vuokaan, joten käytä isoa vuokaa. Normaali 1,7 litran vuoka on liian pieni tälle.

red velvet kahvikakku-10

Red velvet kahvikakku
Rate this recipe

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Paistoaika: 55 minuuttia

Astia: 15-20 palaa

Annoskoko: n. 2 litran vuoka

Red velvet kahvikakku

Ainekset

  • 385 g kakkujauhoja
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 120 g makeuttamaton kaakaojauhetta
  • 225 g voita, huoneenlämmössä
  • 250 g kidesokeri
  • 3 isoa munaa, huonelämpötila
  • 2 keltuaista huoneenlämmössä
  • 200 g kermaviiliä huoneenlämpöisenä
  • 300 g piimää, huoneenlämpöisenä
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl etikkaa
  • 2 rkl punaista elintarvikeväriä
  • 125 g tuorejuusto, huonelämpötila
  • 250 g tomusokeria
  • piimää tarvittaessa

Ohje

  1. Varmista, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä ennen aloittamista. Viili ja piimä kannattaa kaataa erilliseen kulhoon lämpeämään. Munat voi rikkoa kulhoon, jotta lämpö tasautuu.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele / jauhota kakkuvuoka hyvin. Kakkuvuoka on hyvä olla noin 2 litran kokoinen.
  3. Sekoita isossa kulhossa jauhot, sooda, suola ja kaakaojauho yhteen.
  4. Vatkaa yhteen voi ja sokeri, niin että ovat hyvin yhdistyneet ja väriltään valkoista ja ilmavaa.
  5. Vatkaa munat yksitellen joukkoon, sitten keltuaiset yksitellen joukkoon.
  6. Sekoita kermaviili joukkoon, sitten piimä joukkoon.
  7. Sekoita yhteen etikka, vanilja ja elintarvikeväri ja yhdistä joukkoon.
  8. Sekoita joukkoon kuivat aineet yhteen ja yhdistä ne hitaasti, älä ylivatkaa.
  9. Kaada taikina vuokaan ja paista 55 minuuttia tai kunnes hammastikku tulee puhtaana ulos, älä ylipaista.
  10. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia vuoassa ennen kumoamista. Avusta hammastikun avulla kakku pois vuoasta. Anna kakun jäähtyä ritilällä huoneenlämpöiseksi.
  11. Kun kakku on jäähtynyt, sekoita yhteen tuorejuusto, tomusokeri ja piimä. Lusikoi kuorrute kakun päälle. Koristele halutunlaisest.
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
https://www.tekila.fi/red-velvet-kahvikakku/

 

Muita postauksia

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä