Viime viikolla kauppoihin saapui suuret määrät mangoja. Mango kausi on parhaimmillaan ja ostinkin samantien kolme mangoa kotiin kypsymään. Mangojen kilohintakin huiteli alle kolmen euron, joten meillä syödään mangoa seuraavat pari viikkoa vähän jos jossakin herkussa ja ruoassa.
Syöntikypsän mangon tunnistaa siitä, että se on vähän pehmeä painaessa. Olen kotona huomannut, että mangojen päälle nousee myös hedelmävettä, joten uskoisin että tämä on myös merkki, että mango on syöntikypsä.
Mango sopii erittäin hyvin leivontaan ja aloitinkin testaamisen mangotiramisusta. Tässä tiramisussa ei ole kahvin makua ollenkaan, mutta pientä potkua tuo Cointreau likööri.
Mangotiramisu sopii esimerkiksi pääsiäisen juhlapöytään jälkkäriksi. Tämä erilainen tiramisu on nopea tehdä, kunhan vain on syöntikypsä mango jo kotona valmiina.
Mangotiramisu on nopea tehdä, tässä resepti
Ainekset
- 500 g mascarponea
- 400 ml vispikermaa
- 2 munankeltuaista
- 1 vaniljatanko, siemenet kaavittuna
- 80 ml Cointreau likööriä, tai muuta vastaavaa likööriä.
- 2 appelsiinin mehu
- 300g savoiardi keksejä
- 1-2 mangoa, ohuiksi viipaleiksi leikattuna
Ohje
- Vuoraa 22-24 cm irtopohjavuoka kelmulla tai leivinpaperilla. Vatkaa kerma vaahdoksi
- Notkista mascarbone toisessa kulhossa, vatkaa joukkoon keltuaiset ja vanilja.
- Yhdistä kermavaahto mascarbonevaahtoon ja kääntele tasaiseksi.
- Yhdistä likööri ja appelsiinimehu erillisessä kulhossa. Kasta keksit nesteessä ja lado vuoan pohjalle tasaisesti. Levitä päälle kolmasosa mascarbonetäytettä, laita päälle ohuita mangoviipaleita.
- Toista niin kauan kun täytettä riittää.
- Koristele mangoviipaleilla ja nosta jäähtymään jääkaappiin 4-5 tunniksi.
Vinkkejä onnistuneen mangotiramisun tekoon
Vinkki! Mangotiramisu ei tarvitse hyydyttämiseen liivatetta ollenkaan. Vatkaa vispikerma jämäkäksi, niin kakku pysyy tarjoiltaessakin muodossaan.
Vinkki! Jos mangotiramisua syö perheen nuoremmat, kiehauta likööristä alkoholi pois. Voit myös korvata liköörin esimerkiksi 1-2 appelsiinin mehulla.
Vinkki! Mangotiramisun kanssa voi tarjoilla esimerkiksi vadelmamelbaa, tämä tuo mukavan hapokkuuden makean mangon seuraksi. Kiehauta muutama desi vadelmia, laita joukkoon sitruunan mehu ja sokeria. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.