kategoriassa Foodlover

Syksyssä ehkä parhainta on sadonkorjuu. Tottakai väriloisto on myös ihanaa aikaa, mutta sitä ei vielä (onneksi) meillä Helsingissä ole. Tässä kakussa on vielä häväys kesää, mikä jää muistoihin erilaisena kesänä. Kesä oli historian kirjoissa erittäin viileä ja erilainen, mitä normaalisti ollaan totuttu. Hellepäiviä taisi neljä putkeen tulla, elokuussa? Valikoin lomani ajankohdan mitä parhaimmin tänä vuonna. Jäin lomalle ensimmäisenä kunnon kesäpäivänä ja lähdin 2,5 viikon lomailun jälkeen Espanjaan, kun Suomessa kesä kylmeni. Ajoitus osui siis nappiin.

Tämän mustikka tuorejuustokakun tein jo kertaalleen kesän aikana kesäjuhliin, mutta unohdin siinä tiimellyksessä kuvan ottaa. Mies oli päässyt kakkua maistamaan ja sanoi, että on erittäin hyvä. Kun sain pyynnön tehdä “jonkun kakun” työkaverin synttäreille keksin heti, että tämän kakun kokeilenkin uudemman kerran ja tällä kertaa muistan vielä kuvata sen.

Mustikka tuorejuustokakku
mustikkajugurttikakku

Mustikka-tuorejuustokakusta riittää  noin 12-15 hengelle. Kakku kannattaa tehdä 22-24 cm vuokaan, jotta saat tuorejuustokakusta vähän korkeamman ja näin näyttävämmän. Tämä kakku on tehty 26 cm vuokaan, joten kakusta tuli minun makuun vähän liian matala.

Pohja
180 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte
4,5 liivatelehteä + kylmää vettä
4,5 dl vaniljajugurttia
200 g tuorejuustoa
150 g mustikkasosetta
½ dl sokeria
1 vaniljatanko tai 1–2 tl vaniljasokeria
4 rkl maitoa

Paloittele keksit monitoimikoneessa, sauvasekoittimella tai ihan perinteisellä kaulimella. Lisää joukkoon sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Taputtele keksipohja tarjoilualustalle, laita reunoiksi irtopohjavuoan reunat. Voit käyttää myös irtopohjavuokaa, jonka väliin on pingotettu leivinpaperi. Laita pohja jääkaappiin jäähtymään täytteen teon ajaksi.

Soseuta ja paseeraa halutessasi mustikat mustikkasoseeksi. Voit käyttää myös valmista mustikkasosetta, esimerkiksi lastenruokaosastolta löytyvää tuotetta.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon mustikkasose, vaniljajugurtti ja sokerit. Sekoita tasaiseksi, niin että paakut katoavat.

Lämmitä tilkka maitoa mikrossa ja liota liotetut ja puristetut liivatteet maitoon. Kaada liivateseos norona täytteeseen.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin jäähtymään, vähintään neljäksi tunniksi.

Voit halutessasi laittaa päälle mustikkakiilteen käyttämällä 1 1/2 dl hyytelösokeria joka on kiehautettu 3 dl mustikkamehua / vettä. Ripottele mustikoita halutessasi kakun päälle ja kaada jäähtynyt liivate päälle. Anna kakun vetäytyä vielä muutama tunti tämän jälkeen jääkaapissa.

Itse koristelin kakun marjoilla, ilman kiillettä. Mustikka tuorejuustokakku toimii myös näin erittäin hyvin!

mustikkajugurttikakku-3

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä