Muutama viikko sitten tein minimuffinsseja kakun mukaan. Nämä ovat mahtavia! Juuri ja juuri jäi tarpeeksi asiakkaalle…
Noin 12 kpl isoja, 24 pientä
2 kananmunaa
200 g sokeria
150 g vehnäjauhoja
50 g kaakaojauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa1,6 dl täysmaitoa (kerma&maito toimii myös)
0,25 tl vanilja-aromia
160 g suolatonta voita sulatettuna
120 g tummaa suklaata rouheena
Kuumenna uuni 170-asteeseen. Mittaa munat ja sokeri astiaan. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot, kaakaojauho, leivinjauhe ja suola yhteen. Sekoita maidon joukkoon erillisessä kulhossa vanilja-aromi. Vatkaa nämä kaksi seosta vuorotellen munavaahtoon vähän kerrallaan. Ota sekoittamattomat ainekset taikinakaapimella kulhon reunoilta mukaan taikinaan. Vatkaa kunnes ainekset on sekoittuneet kunnolla.
Sekoita puukauhalla ensin voisula ja sen jälkeen suklaa taikinaan.
Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista muffineja noin 15 – 30 minuuttia, uunista riippuen uunissa. Kokeile tikulla kypsyyttä. Anna muffinien hetken jäähtyä pellillä, nosta sen jälkeen ritilälle jäähtymään.
Muffinit ovat näin hyviä, mutta jos haluat tee viellä kuorrute:
Täyte:
300 g tomusokeria siivilöitynä
100 g suolatonta voita
40 g kaakaojauhetta siivilöitynä
0,4 dl täysmaitoa
Vatkaa tomusokeri, voi ja kaakaojauhe yhteen niin että ovat sekoittuneet kunnolla. Sädä koneen nopeus hiljaiselle. Lisää joukkoon maitoa pari lusikallista kerralleen. Kun maito on lisätty vatkaa noin 5 minuuttia niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa.
Kiitos!! 🙂