kategoriassa Foodlover

Matkutimme viikonlopun viettoon Jämsään ja automatkan aikana tuli vaade, että pitää tehdä valkosuklaajuustokakkua mustikka kiilteellä. Nopsasti keräsin kaupasta oleelliset tarpeet ja perillä ollessa tein pikasesti kakun. Mittasuhteet tuli päästä, mutta maku osui hyvin yhteen.

mustikkajuustokakku

Pohja 18 cm vuokaan:
noin 8 kaurakeksiä
60 g voita

Täyte:
200 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
2 liivatetta
tilkka kermaa

Murusta keksit ja sulata voi joukkoon. Painele muruseos irtopohjavuokaan ja laita viilenemään. Laita liivatteet likoamaan. Sulata tilkassa kermaa valkosuklaa ja liota liivate joukkoon. Jätä viilentymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto joukkoon (ehkäpä vähän vähemmän voisi laittaa, tuli aika raskas rakenne näin) Sekoita suklaa joukkoon ja kääntele tasaiseksi. Kaada vuokaan ja nosta vetäytymään vähintään muutamaksi tunniksi.

Kiille:
2 dl mustikoita
3 liivatetta
tilkka vettä

Muussaa mustikat sileiksi. Liota liivatteet ja sulata ne kuumassa vedessä. Kaada norona joukkoon. Kaada juustokakun päälle ja nosta takaisin vetäytymään tunniksi tai pariksi.

Omat kommentit:Vaikka olen monen monta kakkua tehnyt niin silti on epävarma olo osaako ainekset oikein. Tässä tuli testattua, että osaa ne kyllä muistista kun vain luottaa muistiin. Maku oli hyvä ja kelpasi hyvin jälkkäriksi!

 

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä