Sacherkakkupohja sopii hyvin ihan täytekakun pohjaksi. Välttämättä ei tarvita väliin laittaa vain sacherkakusta tuttua aprikoosihilloa. Sacherkakkupohjan väliin sopii esimerkiksi suklaamousset, marjamousset tai vaikkapa vaniljamousse.
Huomioita ennen sacherkakkupohjan tekemistä. Suosittelen nostamaan voin lämpeämään huoneenlämpöiseksi ajoissa, koska pehmeä ja huoneenlämpöinen voi on helpompi vatkata sokerin kanssa yhteen eikä se juoksetu niin helposti, kun lisäät siihen munia. Huomasin kahta pohjaa tehdessä, kun tein ne samana iltana eri aikaan että kakku kohoaa ihan erilailla jos voi on vatkattu kunnolla. Tämähän on ihan selvä juttu ilman kokeilemista, mutta käytännön kautta vasta sisäistin asian!
Sacherkakkupohja täytekakun pohjana:
Lue ohje ->
Ainekset
- 75 g siivilöityä tummaa kaakaojauhetta
- 2,25 dl kiehuvaa vettä
- 187 g pehmeää voita
- 300 g sokeria
- 3 kevyesti vatkattua munaa
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa
- 247 g siivilöityä jauhoja
- 2,25 tl leivinjauhetta
Ohje
- Sekoita kiehuva vesi ja kaakaojauhe yhteen. Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen munat ja vanilja. Sekoita joukkoon kaakaoseos ja suola.
- Sihvilöi jauhot erilliseen kuppiin ja sekoita leivinjauhe yhteen. Kaada kolmessa osassa taikinaan ja nostele tasaiseksi.
- Kaavi taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 180 asteessa 35-40 minuuttia, kunnes tikkuun ei enää tartu kakkutaikinaa. Anna jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa sen jälkeen ritilälle.
Tässä kakussa on kaunis kakulle tyypillinen kiilto!
Jotain kaipasin, sitten huomasin, ettet ollut kirjoittanut suklaalla pintaan ‘Sacher’. Ja toinen asia jonka huomasin – aika nopeasti oppii maassa maan tavoille ja naapurimaidenkin 😀 – joiden kakussa aina on juuri tämän kakun nimi. Ei jää kakku arvailujen varaan ;D !
Sacherkakku on kyllä hyvää!