kategoriassa Foodlover

Pikku murusia blogin innoittamana päätin testata tätä ihanuutta. On muuten mahtava blogi, jos joku ei ole seurannut! Suosittelen vilasemaan! Ihania kuvia ja mahtavia ideoita. Tämän ohjeen pohjalta päätin toteuttaa hyydykekakun, vaahtokarkkikakku.


Tein 22 cm ja 18 cm kakut. Tämä massa riittäisi korkeaan 24 cm kakkuun tai vähän matalempaan 26 cm kakkuun.

Pohja:
220 g kaurakeksejä
80 g voita

Murusta kaurakeksit. Sulata voi. Yhdistä aineet ja painele vuokien pohjalle, jossa on leivinpaperi. Paista uunissa muutama minuutti ja nosta jäähtymään.

Täyte:
n 420 g vadelmia
250 g pieniä valkoisia vaahtokarkkeja
3 dl kermaa
2 liivatetta (ei välttämättä tarvitse, mutta en uskaltanut olla laittamatta…)
100 g valkuaista
50 g sokeria

Laita vadelmat, sokeri ja vaahtokarkit kattilaan. Sulata yhtenäiseksiä vaaleanpunaiseksi massaksi. Jätä jäähtymään. Liota liivatteet. Vatkaa kerma vaahdoksi, vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Liota liivatteet tilkaan kuumaa vettä. Sekoita liivatteet haaleaan vaahtokarkkivadelma massaan. Nostele kerma joukkoon. Nostele valkuaisvaahto joukkoon. Anna jäähtyä vähintään 5h jääkaapissa, mieluusti yli vuorokauden.

Omat kommentit:
Mahtava yhdistelmä! Vaahtokarkit ovat hyvä yhdistelmä vadelman kanssa. Vaahtokarkkeja ei voisikaan yhdistää yhtään vahvemman hedelmän/marjan kanssa, sen verran haaleana maku tuli. Mahdollisesti vaahtokarkkiesanssilla voisi makua korostaa.

Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä