kategoriassa Foodlover

Toukokuun Leivontafoorumin aiheena oli sateenkaaren värit kakussa tai muffinssissa. Minun idea tähän oli selkeä! Minulla on vahvat muistot sateenkaaresta Applen tuotteista, ennen muinoin heillä oli logossa sateenkaaren värit. Valitettavasti liilaa väriä joutuu vähän “kuvittelemaan” kun oli niin tummia viinirypäleitä kaupassa. Harmi, että kaupoissa ei vielä ole hyviä ja edes kohtuuhintaisia hedelmiä / marjoja. Tuli aika tyyris kakku.

Leipomukseni oli äänestyksessä jaetulla sijalla! Palkintona tuli Valiolta pöytäliina!

 
Kakkupohja:
6 munan pohja 25×27 cm reunusvuokaan

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita nostellen jauhot joukkoon. Kaada rasvattuun reunusvuokaan ja paista 40 minuuttia 170 asteisessa uunissa. Tarkista kypsyyttä tikulla välillä.

Jätä kakku jäähtymään hetkeksi vuokaan. Kun jäähtynyt, nosta reunus pois ja nosta pohja ritilälle jäähtymän.

Applen logon otin googlen kuvahaulla, suurensin logon 22×22 cm kokoiseksi. Leikkasin irti ja käytin sitä sapluunana. Leikkaa kakkupohja sapluunan mukaisesti omenan muotoon. Halkaise vielä kahtia. Kostuta pohjat hedelmämehulla.

Kostutus:
1 dl hedelmämehuaTäyte / kuorrute:
4 dl kermaa
250 g Valion valkoista rahkaa
2 rkl sokeria (tai maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria (tai maun mukaan)

Sateenkaaren väreiksi:
Punainen = Mansikka, Vadelma
Vihreä = Kiiwi, Viinirypäle
Oranssi = Persikka, appelsiini
Keltainen = Ananas (Banaani)
Sininen = Mustikka
Liila = Tumma viinirypäle

Leikkaa hedelmät ja marjat sopiviksi paloiksi.

Levitä kostutetulle pohjalle kerma-rahkaa kerros. Asettele oman maun mukaan hedelmiä ja marjoja pohjalle. Itse levitin täytettä samassa hengessä, mitä koko kakkuun:

Levitä vielä kerma-rahkaa hedelmien/marjojen päälle pieni kerros. Nosta kansi päälle, kostuta ja tasoita koko kakku kermalla. Levitä pinnalle hedelmät/marjat värien mukaan aloittaen vihreestä, keltaisen ja oranssin kautta punaisen ja liilan lopusta siniseen.
 
 
Muita postauksia

Kirjoita kommentti

Kirjoita hakusana ja paina Enteriä