Sateenkaarikakkupohja tehtiin kakkunleikkaus haasteen suurimman kakun pohjaksi. kakkupohja oli maultaan vaniljakakkupohja.
Sateenkaarikakkupohja on mehevää ja maukasta vaniljanmakuista kakkupohjaa. Pohja on todella vaivaton tehdä ja sitä voi muokata esimerkiksi situunanmakuiseksi kakkupohjaksi, jos maidon vaihtaa sitruunamehuun.
Vaniljainen sateenkaarikakkupohja
Reseptistä tulee kaksi pohjaa 20 cm vuokaan. Reseptissä on myös luvut jaettuna puoliksi, jos haluat tehdä vain puolikkaan pohjan. Pohja kannattaa tehdä päivää ennen täyttöä niin se on haluttaessa helpompi leikata ja muutenkin pysyy paremmin muodossaan.
Sateenkaarikakkuun uppoaa useampi teelusikka väriä, riippuen minkälaista väriä käytät. Kannattaa käyttää pastavärejä. Liilan värin kanssa tuli itselleni eniten ongelmia. Se jäi jotenkin hailakaksi ja teinkin pohjan kertaalleen uusiksi.
Ainekset
- 225 g voita (112g)
- 200 g sokeria (100g)
- 360 g jauhoja (180g)
- 4 kananmunaa (2)
- 2 tl leivinjauhetta (1)
- ripaus suolaa
- 2 tl vaniljasokeria (1tl)
- 2 tl vaniljaesanssia (1tl)
- 60 ml maitoa (30mil maitoa)
- punaista, sinistä, keltaista, vihreää, liilaa ja oranssia pastaväriä
Ohje
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Voitele / laita leivinpaperi kahteen 20 cm irtopohjavuokaan.
- Voi ja sokeri vaahdotetaan kunnolla, vatkataan hiljalleen kananmunat yksi kerrallaan taikinaan. Kääntele yhteen sekoitetut kuiva-aineet sekaan. Jaa takina kahteen kuppiin. Laita kahteen eri mukiin puolet maidosta johon on sekoitettu vaniljaesanssi määrästä ja sekoita joukkoon pastaväriä. Kääntele värjätty vanijamaito tasaiseksi taikinaan.
Blogista löydät useita kakkupohjareseptejä. On red velvet kakkupohjaa, suklaista kakkupohjaa tai esimerkiksi banaaninen kakkupohja.
Pysy mukana Tekila’s Bakeryn menossa seuraamalla Facebook, Instagram ja Pinterest sivuja!
Kokeilitko reseptiä? Käytä hastagia #tekilasbakery somessa, niin löydän sinut!